Min computer laver en kliklyd og kommer ikke på

Computere klikker, fordi de har et par dele indeni dem, der bevæger sig. Kliket indikerer, at en lille strøm af elektricitet når disse bevægelige dele, men at en eller anden form for fejl - ofte fysisk - forhindrer den i at starte helt op. Du kan forsøge at rette fejlen ved at kontrollere strømkablet, flytte computeren til en separat stikkontakt og udføre nogle grundlæggende fejlfinding på harddisken og komponenterne.

Harddisk-klik

Et tyndt klik betyder typisk, at din harddisk lige er begyndt at dreje op, og en del indeni er nulstillet. Med undtagelse af solid state-harddiske, der ikke har nogen bevægelige dele, bevæger harddiske en aktuatorarm for at få adgang til data på en magnetisk plade, der drejer. Når denne arm nulstilles, er det ofte den højeste støj i pc'en. En sådan støj er helt normal adfærd og indikerer sandsynligvis ikke et problem med harddisken, medmindre drevet klikker gentagne gange.

Fan klik

Tre eller flere fans køler typisk moderne pc'er. De er den næsthøjest bevægende del i computeren. Selvom det normalt er stille, kan en svigtende ventilator producere en rytmisk kliklyd, når dens pejling begynder at fejle. En konstant fejl i blæseren indikerer, at der kommer noget strøm til pc'en, men at et andet problem er at forhindre en boot. Hvis ventilatoren dog kun klikker kortvarigt, indikerer det et større systemdækkende problem med strømmen, der kommer gennem bundkortet.

Popping versus Clicking

Når en computer ikke tænder helt, signalerer den, at der er et problem med hardwaren. Disse problemer kan variere fra det relativt godartede, såsom et løst kabel, til det meget mere alvorlige, såsom en elektrisk kortslutning på bundkortet. En poppende lyd indikerer på den anden side en elektrisk afladning.

Identificering af problemet

At finde problemet er relativt simpelt. Først skal du sikre, at strømforsyningen, som din computer er tilsluttet, fungerer ved enten at flytte den til en anden stikkontakt eller ved at udskifte strømkablet. Sørg for, at alle strømstik, som computeren er tilsluttet til, er slået til "til". Hvis disse trin ikke løser problemet, skal du frakoble alt fra computeren undtagen de nødvendige perifere enheder - skærm, mus og tastatur - og forsøge at tænde det igen.

Hvis disse trin ikke hjælper computeren med at tænde, skal du åbne computerkassen og fjerne unødvendige tilføjelseskort og hukommelse. Dette niveau af fejlfinding bør kun forsøges med computeren helt frakoblet strømmen, og kun hvis du er fortrolig med at tilføje og fjerne komponenter i en pc.