Find hurtigt et Mac Model Identifier nummer

De fleste Mac-brugere ved, hvilken type Mac de har, hvad enten det er MacBook Air, MacBook Pro, iMac eller hvad som helst, og mange kender modelåret på deres computer også, men typisk mindre kendt er modelidentifikationsnummeret for en given Mac . Modelidentifikatorer er generelt i formatet ModelNameModelNumber, Revision, for eksempel "MacBookAir6, 2". Selvom det er nødvendigt at kende en modelidentifikator, er det sjældent nødvendigt for generel viden om din computer. Det kan nogle gange være nødvendigt med fejlfinding af specifikke problemer, køb af specifikke hardwareopgraderinger eller bare for korrekt henvisning til en bestemt model af en given Mac.


Selv om modelidentifikatoren er noget teknisk (meget få mennesker rent faktisk vil henvise til deres Mac ved hjælp af modelidentifikationsnummeret), gør OS X det meget nemt at hente på næsten meget moderne version af Mac-operativsystemet. Så hvis du nogensinde har brug for at kende dit Mac-modelidentifikationsnummer, skal du bare gøre følgende trin for at finde disse detaljer for en given maskine:

  1. Hold tasten OPTION nede og klik på  Apple-menuen
  2. Vælg "Systemoplysninger ..." øverst på listen (dette er "Om denne Mac", hvis valgnøglen ikke holdes nede
  3. På skærmen Systeminformation skal du vælge Hardware (dette er normalt valgt som standard) og finde "Modelidentifikator" i Hardwareoversigt

Modelidentifikatoren vil altid være et navn og en numerisk rækkefølge efter "Synkroniseringsmodellen Model Model, Model Revision" som allerede nævnt. Dette kan se ud som "iMac9, 3" eller "MacBookAir3, 1" blandt mange andre.

Dette er det samme i alle moderne versioner af OS X, ligesom System Information appen.

Du finder ofte, at det bare er at kende og finde modelåret, hvor en Mac blev bygget, men nogle gange vil tjenester og websteder i stedet henvise til et modelidentifikationsnummer. Under alle omstændigheder kan denne type information være nyttig til hardwareopgraderinger, selv om det skal bemærkes, at Mac OS X gør hukommelsesopgraderinger nemme ved at vise dig hvilken type RAM og kapacitet derudover for en bestemt maskine, forudsat at Mac'en kan opgraderes alligevel.