Optimale indstillinger for et Panasonic plasma-tv

Panasonic plasma-tv varierer i størrelse og pris. Panasonic lister fjernsyn fra 42 til 65 tommer, med priser fra mindre end $ 500 til næsten $ 6.000. Efter køb af et Panasonic TV skal forbrugerne justere indstillingerne for at opleve optimal visning. Folk kan justere billedformat, billedindstillinger, farvestyring og lysstyrke.

Billedformat

Ifølge CNET er "billedformat" et udtryk for "forhold mellem bredde og højde." High-definition programmer bruger et billedformat på 16: 9, mens standard-definition programmer bruger et aspect ratio på 4: 3. Et billedformat på 16: 9 betyder, at billedet er 78 procent bredere end højt. Et billedformat på 4: 3 betyder, at billedet er 33 procent bredere end højt.

Når et show med et billedformat på 4: 3 vises på et widescreen-tv, vises sorte bjælker til højre og venstre på billedet. For at forhindre, at dette sker, skal du indstille dit billedformat til "Just" -tilstand. "Just" -tilstanden fungerer med high-definition og standard-definition programmering. Det strækker billedet vandret uden at forårsage megen forvrængning. For at forhindre billedindbrænding råder Panasonic forbrugerne til at "bryde ind" deres plasma-tv-apparater i 100 dage og holde deres fjernsyn i "Just" -tilstand i løbet af den tid.

Billedindstillinger

I henhold til Plasma TV Buying Guide får kølige temperaturer farven hvid til at se forvrænget ud på et plasma-tv. Indstil temperaturen tæt på D6500K. Filmindustrien bruger D6500K-farvetemperaturen, når de konverterer film til DVD. Ved at indstille et tv til D6500K opretholder brugerne filmens integritet. For at skifte til denne indstilling på et Panasonic plasma-tv skal du sætte billedet på "Standard" og øge farvetemperaturen til "varm" indstilling.

Farvestyring

Panasonic plasma-tv bruger teknologi kaldet farvestyring. Ifølge Panasonic forbedrer farvestyring de grønne og blå farver. Du kan ikke justere farvestyring; du kan kun tænde eller slukke for det. Ifølge CNET forårsager farvestyringsindstillingen problemer med farveafkodning og skal slås fra.

Lysstyrke

Juster tv'ets lysstyrke eller sortniveau. De lysstyrkeindstillinger, du har brug for, afhænger af den type Panasonic Plasma TV, du ejer. Ifølge CNET kan du få de korrekte indstillinger ved hjælp af en DVD. Find en DVD med postkassestænger øverst og nederst på billedet. Letterbox-søjler vises som sorte søjler på nogle dvd'er med bred skærm. Indsæt DVD'en, og gå fra scene til scene, indtil du finder en med samme mængde mørke og lyse dele og et synligt par øjne på billedet. Sæt dvd'en på pause på den scene, og start kalibreringen. Indstil din lysstyrke som den højeste. De mørke brevboksbånd vises grå. Sænk lysstyrken. Når du sænker lysstyrken, mister båndene deres grå udseende og bliver sorte igen. Samtidig vil billedets skyggedetal ændre sig. Fortsæt med at sænke lysstyrken, mens du fokuserer på øjnene i billedet. Hvis øjnene forsvinder, sænkede du lysstyrken for meget.