Fordelene ved ad hoc-netværk

Ad hoc-netværk er trådløse forbindelser mellem to eller flere computere og / eller trådløse enheder (såsom en Wi-Fi-aktiveret smartphone eller tablet-computer). Et typisk trådløst netværk er baseret på en trådløs router eller et adgangspunkt, der opretter forbindelse til det kablede netværk og / eller internettet. Et ad hoc-netværk omgår behovet for en router ved at forbinde computere direkte til hinanden ved hjælp af deres trådløse netværkskort.

Routerfri

Oprettelse af forbindelse til filer på andre computere og / eller internettet uden behov for en trådløs router er den største fordel ved at bruge et ad hoc-netværk. På grund af dette kan det være billigere at køre et ad hoc-netværk end et traditionelt netværk --- du har ikke de ekstra omkostninger ved en router. Men hvis du kun har en computer, er et ad hoc-netværk ikke muligt.

Mobilitet

Ad hoc-netværk kan oprettes på farten i næsten enhver situation, hvor der er flere trådløse enheder. For eksempel: nødsituationer på fjerntliggende steder gør et traditionelt netværk næsten umuligt, men "Det medicinske team kan bruge 802.11 radio-NIC'er i deres bærbare computere og PDA'er og muliggøre bredbånds trådløs datakommunikation, så snart de ankommer til stedet."

Fart

Oprettelse af et ad hoc-netværk fra bunden kræver et par indstillingsændringer og ingen yderligere hardware eller software. Hvis du har brug for at forbinde flere computere hurtigt og nemt, er et ad hoc-netværk en ideel løsning.