Sådan fejlfindes en Compaq-bærbar computer

HP understøtter nu Compaq-computeren. Du skal udføre en hård nulstilling som den første fejlfindingsaktivitet. Den hårde nulstilling korrigerer mange problemer, der findes med de fleste bærbare computere. Hvis den bærbare computer stadig ikke starter eller fungerer korrekt, har du forskellige fejlfindingsteknikker, du kan bruge til at rette eller reparere din bærbare computer.

Hård nulstilling

Trin 1

Afbryd alle eksterne enheder, USB-enheder og mediekort, der er sluttet til den bærbare computer.

Trin 2

Frakobl lysnetadapteren, og fjern batteripakken. Hold tænd / sluk-knappen nede i mindst 15 sekunder for at rydde systemet for elektrisk strøm.

Tilslut lysnetadapteren til den bærbare computer, men geninstaller ikke batteripakken. Tryk på tænd / sluk-knappen, og se efter LED-lysaktivitet. Lyt efter tegn på, at diskdrevet og blæseren fungerer. Hvis computeren ikke starter eller starter, men ikke fungerer normalt, skal du begynde at undersøge det specifikke symptom. Hvis den bærbare computer fungerer normalt, skal du lukke den bærbare computer og geninstallere batteripakken.

Løsning af ingen strømproblemer

Trin 1

Udskift lysnetadapteren, netledningen og batteripakken med arbejdskomponenter fra en anden Compaq-bærbar computer. Du kan bruge dette til at teste din strømforsyning, hvis du ikke har LED-lysaktivitet, eller skærmen forbliver sort, når du tænder for den bærbare computer.

Trin 2

Tilslut lysnetadapteren, og find "Reset Button" til den bærbare computer. "Reset Button" er i et hul i bunden af ​​den bærbare computer. Indsæt en papirclips for at trykke på "Nulstil-knap", og hold den nede i cirka fem sekunder for at nulstille den bærbare computer. Tryk på tænd / sluk-knappen for at starte den bærbare computer for at sikre, at den fungerer korrekt.

Download og installer opdateringer til drivere, hjælpeprogrammer, operativsystem, applikationer og enheder, der er knyttet til din bærbare computer. Besøg webstederne HP, Compaq og Microsoft, og brug enten fanen "Drivere eller downloads" eller "Søg" -funktionen til at finde de drivere og downloads, der gælder for din bærbare computer. Beskriv din særlige bærbare computer eller modelnummer for at begynde at søge efter opdateringer.

Fejlfinding af skærm- og hardwareproblemer

Trin 1

Tilslut en ekstern skærm for at teste, om skærmen og andre eksterne enheder er defekte eller forkert forbundet til den bærbare computer. Tryk på "Fn" + "F5" for at skifte mellem skærm og bærbar skærm. Hvis den eksterne skærm fungerer, skal du genstarte den bærbare computer og gennemgå alle fejlmeddelelser, der vises på den bærbare skærm. Disse fejlmeddelelser vil være synlige på en sort skærm. Besøg HP, Compaq og Microsoft-websteder for at få oplysninger om fejlmeddelelserne. Følg alle forslag vedrørende løsningen af ​​fejlmeddelelserne.

Trin 2

Tænd den bærbare computer, og tryk med det samme på "F2" eller "F10" -tasten. Dette åbner BIOS-opsætningsskærmen. Tryk på "F9" -tasten for at nulstille BIOS til standardbetingelser. Genstart den bærbare computer, og registrer eventuelle fejlmeddelelser på skærmen, der kan vises. Disse meddelelser angiver konflikter mellem firmware, BIOS og eksterne enheder. Du modtager også en anmodning om at genindføre BIOS og foretage de relevante indstillinger for at løse eventuelle hardwarekonflikter. Hvis den bærbare computer tændes korrekt, skal du besøge HP-, Compaq- og Microsoft-webstederne og downloade alle opdateringer til dine drivere, hjælpeprogrammer, firmware, operativsystem og relevant applikationssoftware.

Tryk på tænd / sluk-tasten, og hold straks "Esc" -tasten nede for at få adgang til miljøet Extensible Firmware Interface (EFI). Kun bærbare computere, der kører Windows 7 og Vista, bruger EFI. På EFI-startmenuskærmen skal du navigere med tabulatortasten og piletasterne og følge alle instruktioner for at få adgang til systemdiagnostik og køre opstartstesten, hukommelsestesten og harddisktesten. Når du har kørt denne diagnostik, skal du nulstille BIOS til standardbetingelser. Hvis den bærbare computer tændes korrekt, skal du besøge HP-, Compaq- og Microsoft-webstederne og downloade alle opdateringer til dine drivere, hjælpeprogrammer, firmware, operativsystem og relevant applikationssoftware.

Løsning af blå skærm og lignende problemer

Trin 1

Klik på "Start", "Kontrolpanel" og "Tilføj eller fjern programmer." Følg vejledningen på skærmen for at fjerne enhver nyligt installeret software, der kan forårsage en blå skærm. Det samme gælder, hvis den bærbare computer ikke fortsætter med at starte, når Windows-logoet vises, eller hvis den bærbare computer konstant genstarter uden at blive bedt om det.

Trin 2

Klik på "Start", "Kontrolpanel," System "og åbn fanen" Enhedshåndtering "for at se, om alle enheder er korrekt installeret. Hvis du observerer et gult spørgsmålstegn, skal du højreklikke på enheden og klikke på" Opdater drivere. "knap. Derudover skal du højreklikke på enheden og klikke på" Aktivér ", hvis det er muligt. Genstart den bærbare computer for at afgøre, om dette løste problemet.

Geninstaller kun applikationerne eller enhederne, når du har opdateret drivere, hjælpeprogrammer, firmware og BIOS. Besøg Compaq og Microsofts websted for at downloade de relevante opdateringer.

Gendan den bærbare computer til dens oprindelige tilstand

Trin 1

Indsæt en gendannelsesdisk i dit CD / DVD-drev for at gendanne din bærbare computer til sin oprindelige tilstand. Denne disk kan enten være en CD eller DVD og kan involvere mere end en disk. Udfør kun denne handling, hvis alle fejlfindingsmetoder har fejlet. Følg alle anvisningerne på skærmen for at gendanne din bærbare computer til sin oprindelige tilstand.

Trin 2

Besøg HP, Compaq og Microsofts websted for at downloade opdateringer til dine drivere, hjælpeprogrammer, firmware og BIOS.

Download opdateringer til dit antivirusprogram. Kør en komplet scanning med din antivirussoftware.