Sådan laver du en tilbagebetalingsgraf

Hvis du nogensinde har skyldt penge i dit liv, kender du det stress, der følger med at betale pengene tilbage. Ved at lave en tilbagebetalingsgraf kan du estimere den tid, det tager at tilbagebetale de skyldte penge, samt afbalancere dit budget for andre poster, såsom dit pant, forsikring og bilbetalinger. At afbalancere din checkhæfte manuelt hører fortiden til. Brug et databaseprogram såsom MS Excel til at lave tilbagebetalingsgrafen til dig.

Trin 1

Åbn Microsoft Excel. Klik på "File" -knappen, og vælg "New". Klik på "Tom arbejdsbog" og klik på knappen "Åbn".

Trin 2

Klik på en tom celle. Hvis du skylder $ 1.000 og har 10 måneder til at betale, skal du skrive “= 1.000/10” og trykke på “Enter” -tasten. Det viste beløb er det månedlige tilbagebetalingsbeløb. I dette tilfælde er det månedlige tilbagebetalingsbeløb 100.

Trin 3

Klik på en tom celle, og skriv titlen på grafen i cellen. Skriv f.eks. "Payback Graph" i cellen og tryk på "Enter" -tasten.

Trin 4

Indtast det skyldte beløb i cellen direkte under titlen. Hvis du skylder $ 1.000, skal du skrive "1000" i cellen og trykke på "Enter" -tasten.

Trin 5

Træk det månedlige tilbagebetalingsbeløb fra det samlede beløb, og tryk på "Enter" -tasten. Skriv f.eks. “= 1000-100” og tryk på “Enter” -tasten. Det nye samlede beløb er 900.

Trin 6

Træk det månedlige tilbagebetalingsbeløb fra det nye samlede beløb, og tryk på "Enter" -tasten. Skriv f.eks. “= 900-100” og tryk på “Enter” -tasten. Det nye samlede beløb er 800. Fortsæt, indtil det nye samlede beløb er lig med 0.

Trin 7

Klik på titelcellen, og hold museknappen nede. Fremhæv alle cellerne i kolonnen med tekst eller tal, og slip museknappen. Klik på fanen "Indsæt", og vælg grafen "Kolonne". Excel tegner automatisk det nye samlede beløb og tidsperiode for hver betaling.

Klik på "File" -knappen i øverste værktøjslinje, og vælg "Save" i rullemenuen.