Sådan tager du billeder med et mikroskop

Evnen til at tage billeder af høj kvalitet gennem dit mikroskop kan være meget praktisk. Du kan tage billeder af projekter på forskellige stadier til hjemmearbejde eller arbejdsrapporter og endda optage video. Hvis du har et digitalt spejlreflekskamera (Single-Lens Reflex) kamera, stiller din kameraproducent sandsynligvis en speciel adapter til rådighed til montering af dit kamera på dit mikroskop. Men hvis du kun har et standard digitalkamera eller ikke vil bruge pengene på en speciel adapter, giver følgende teknik tilstrækkelige resultater.

Trin 1

Indstil dit mikroskop, og sørg for, at linsen er ren.

Trin 2

Juster fokus på mikroskopet, så motivet på objektglaset er i fokus.

Trin 3

Kontroller dit digitale kamera for at sikre, at linsen er ren. Støv og pletter på linsen kan ses på billederne, så det kan være en god idé at rengøre linsen for at være sikker.

Trin 4

Indstil dit digitale kamera til makrotilstand. Dette er en almindelig indstilling, som de fleste digitale kameraer har, og bruges til at tage billeder af objekter, der kun er få inches væk fra kameralinsen. Normalt har ikonet for makrotilstand en blomst eller bogstaverne "MF" for makrofokus. Se om nødvendigt kameraets manual.

Trin 5

Sæt stativet op ved siden af ​​mikroskopet, og fastgør kameraet til stativet. Vip stativhovedet, så kameralinsen sidder 1/2-tommer til 1-tommer over linsen i mikroskopet.

Trin 6

Lav et løstsæt rør med det sorte konstruktionspapir for at gå mellem kameraet og mikroskoplinserne for at holde lyset ude. Tape røret lukket.

Trin 7

Indstil kameraets auto-timer til at forsinke to sekunder. Dette giver kameraet tid til at stoppe med at ryste fra bevægelsen ved at trykke på kameraknappen.

Tryk på knappen, stå tilbage og vent på, at kameraet tager billedet. Det kan være nødvendigt at justere kameraets afstand eller zoome for at få et klart billede.