Sådan finder du en person, der sender chikane-e-mails

Bortset fra den relative venlighed af Facebook, nytten af ​​Wikipedia og Flickrs underholdning, er der en mørkere side af internettet, der er kommet frem i løbet af de sidste par år, og det er det voksende problem med cyberstalking. Cyberstalking er, når en internetbruger oplever uberettiget eller ubuden opmærksomhed fra en anden internetsurfer via e-mail, socialt netværk, instant messaging eller enhver anden form for elektronisk kommunikation. Ofre oversvømmes ofte med misbrug fra en anonym chikanerer, ofte uden nogen identificerbar grund eller udløser. Situationen kan virke håbløs, men det er muligt at identificere og retsforfølge din elektroniske chikane, selv når chikanen kommer via e-mail.

Undersøgelse uafhængigt

Trin 1

Kig efter identificerende spor. Når en cyberstalker kontakter dig via e-mail, kan der være visse spor om deres identitet. Det er usandsynligt, at de bruger deres rigtige navn som en del af e-mail-adressen, men indsnævrer deres konto ved at se på e-mail-kontoudbyderen, som muligvis tilhører et bestemt firma eller en lokalitet.

Trin 2

Søg efter e-mail-adressen. Indtast e-mail-adressen i en søgemaskine for at se, om den kommer op i forbindelse med genkendelige navne eller organisationer. Hvis du er heldig, vil din chikaner ikke have oprettet en e-mail-adresse specifikt med det formål at chikanere dig, i hvilket tilfælde du muligvis kan spore dem relativt let.

Trin 3

Find e-mail-overskriften. En e-mail-overskrift beskriver den rute, som e-mail-beskeden fra afsenderens e-mail-konto har taget til din egen konto. Overskriften er normalt skjult i en e-mail, så du skal afsløre den, så du kan identificere en internet-IP-adresse. Gå ind i afsnittet "Indstillinger" eller "Indstillinger" på din e-mail-konto, og marker afkrydsningsfeltet "afslør din e-mail-overskrift". Når du har e-mail-overskriften, skal du notere 'Message ID', et unikt identifikationsnummer, der er tildelt hver e-mail af den oprindelige vært. Denne identifikator kan indeholde IP-adressen, eller du skal muligvis oversætte IP-adressen, i hvilket tilfælde besøg et IP-oversættersted, såsom topjimmysoftware.com og brug deres 'Find IP-adresse' -knap. En IP-adresse kan kategorisere områder, hvor chikanernes computer kan være baseret, og til gengæld måske hjælpe dig med at finde din stalker. Den IP-adresse, du finder, kan føre dig direkte til din chikaners computer, eller det kan indsnævre din søgning til et universitet eller en lignende organisation.

Trin 4

Mine overskriften for flere data. Hvis IP-adressen afslører en organisation snarere end en individuel bruger, skal du undersøge overskriften igen. Overskriften afslører muligvis, hvem der var logget på computeren i løbet af den tid, e-mailen blev sendt, i hvilket tilfælde du vil være i stand til at identificere en bestemt person inden for en bestemt organisation. Kig efter en linje i overskriften, der læser 'X-Sender'.

Trin 5

Forsøg på en retur-e-mail. Når først IP-adressen og brugeren er afsløret, kan du muligvis producere en retur-e-mail, dvs. hvis IP-enheden afsløres at være 'university.yea.uk', kan du prøve at indsætte brugernavnet fra så at e-mailen lyder: [email protected] og se hvad der sker.

Få et rigtigt navn. Du kan endda være i stand til at identificere en person ved deres rigtige navn, hvis du fingrer kontoen. De fleste tjenesteudbydere deaktiverer denne facilitet af hensyn til privatlivets fred, men det er bestemt værd at prøve i jagten på din chikane. Indtast blot FINGER og derefter din e-mail-adresse i en kommandoprompt (opsæt en kommandoprompt ved at gå til startknappen på din computer, skrive "run" og derefter i felttypen "cmd"). Dette kan afsløre navnet på e-mail-adresseindehaveren.

Kontakt myndigheder

Trin 1

Vis dit bevis for politiet. Tag alle udskrevne kopier af e-mail-samtaler med, forklar, hvornår e-mails begyndte at blive sendt, og giv en liste over potentielle gerningsmænd. Politiet har adgang til private online-data, som du som medlem af offentligheden ikke har, og har derfor en større chance for at finde din chikane, hvor al anden indsats har mislykkedes.

Trin 2

Kontakt en privat efterforsker. Mens onlinechikane er anerkendt som et ægte problem af politiet, har de ikke altid tid og ressourcer til at afsætte til en efterforskning af synderen. Du kan overveje at tage din sag til en privat efterforsker eller en computerspecialist, som måske kan hjælpe dig med at identificere din stalker.

Kontakt en advokat, der vil være bekendt med statslige cyberstalking- og chikane-love, og som kan hjælpe dig med at planlægge dit næste skridt.