Sådan finder du sporingsenheder på dit køretøj

De mest almindelige årsager til at placere sporingsenheder i køretøjer inkluderer lettere rapportering af rejser med lastbiler, gendannelse af stjålne køretøjer, styring af feltservicen og værdifuld aktivsporing. Imidlertid betragtes disse enheder generelt som krænkelse af privatlivets fred, især når de placeres uden din tilladelse. Et sporingssystem kan enten bruge en passiv eller aktiv enhed. Den passive enhed skal gendannes efter et par dage eller uger for at hente data i den. En aktiv enhed tilbyder GPS-rapporter i realtid om et køretøjs opholdssted.

Manuel søgning på dit køretøj

Trin 1

Kig efter sporingsenheden i både let tilgængelige og svært tilgængelige dele af din bil. En tracker har en meget kompakt størrelse, og enhver, der i hemmelighed placerer en tracker i dit køretøj, vil sørge for, at du ikke finder den. Da en tracker sandsynligvis vil blive placeret i områder, der ikke får din opmærksomhed, skal du kigge efter den på de mest uventede steder.

Trin 2

Kontroller, om en del af sporingsenheden er tændt, da mange enheder har et elektronisk lys, der indikerer, at den er funktionel. Afhængigt af den specifikke tracker, der er brugt, og hvor den blev placeret, er der en chance for, at du kan se den i mørke.

Søg i bilens cigaretadapter. Da de fleste trackere kræver tilstrækkelig strøm, er der en chance for, at den i din bil er tilsluttet på en eller anden måde til cigarettilslutningsadapteren. At bestemme en tracker på denne måde vil dog kræve grundig viden inden for bilmekanik og elektriske dele. Du skal muligvis søge hjælp fra en professionel for at afgøre, om en sporingsenhed er tilsluttet i din cigaretadapter.

Brug af en signaldetektor

Trin 1

Køb en RF-scanner / signaldetektor, en enhed, der sælges i mange butikker. Medmindre sporingsenheden ikke bruger radiobølger, kan en RF-scanner være meget nyttig, især hvis manuel søgning ikke fungerede.

Trin 2

Parker din bil i et fjerntliggende område langt fra elektronisk interferens fra elektroniske enheder i nærheden. Da RF-scannere overvåger radiobølger, skal du sørge for at slukke for al elektronik i området inklusive din mobiltelefon og bilens batteri. Få en skruenøgle til at afbryde batterikablerne fra terminalerne for at forhindre enhver form for interferens, der kan være forårsaget af bilens elektriske system.

Trin 3

Tænd for RF-scanneren for at se efter sporingsenheden.

Trin 4

Bevæg dig rundt med RF-scanneren, og start med at lede efter sporingsenheden i forskellige dele af bilen. Placer RF-scanneren på hver vigtig del af bilen i et par minutter, og vent på, om der registreres et signal. Scan kanten af ​​motorrummet, bagagerumets gulv, over og under hvert sæde og langs gulvbrædderne.

Søg nøje i det område, hvor RF-scanneren registrerer et signal. Kontroller den omgivende placering mere omhyggeligt, og flyt scanneren mod stedet med det stærkeste signal. Ideelt set bringer dette dig tættere på at finde sporingsenheden.