Sådan søger du i PDF på Mac med Preview

Forhåndsvisningsprogrammet på Mac åbner PDF-filer og billeddokumenter, og giver også mulighed for den nemmeste måde at søge PDF-filer på til kontekstuelle søgeord på en Mac. Endnu bedre kan Preview søge i PDF-filer til kampe på tværs af flere sider, og det fremhæver faktisk hver kamp i lyse gule, hvilket gør det bemærkelsesværdigt nemt at hurtigt finde søgekampe i PDF-dokumentet.


For at være helt klar, snakker vi om at søge i et PDF-dokument til en term match, for eksempel hvis du ønskede at kigge inden for et bestemt dokument for "nøgleord". Vi taler ikke om at søge efter PDF-filer på Mac-filsystemet, men hvis du hurtigt vil finde PDF-filer på en Mac, er det bedst at bruge Spotlight til at finde den specifikke filtype-match på computeren, som i dette tilfælde ville være "slags: pdf", som effektivt lokaliserer alle PDF-filer på Mac. Selvfølgelig kan du først finde en PDF-fil, så søg i den åbne PDF-fil for et matchet udtryk ved hjælp af Preview-tricket beskrevet her.

Søg i PDF-filer på Mac i Preview

Forhåndsvisning til Mac kan søge i PDF-filer for at matche tekst, sætninger, ord eller andre udtryk. Det er ekstremt hurtigt, selv når du søger inden for store PDF-dokumenter. Sådan fungerer det:

  1. Åbn den PDF-fil, du vil gennemse i Preview *
  2. Træk menuen "Rediger" ned og vælg "Find", og vælg derefter "Find" i undermenuen, alternativt kan du bruge kommandoen + F tastetryk
  3. Indtast søgeordet, du vil søge i PDF-filen til, søgefeltet vises øverst til højre i vinduet Preview
  4. Find kampe fremhævet i gule, brug knapperne "Næste" og "Forrige" til at hoppe til næste og tidligere søgning i PDF-filen

I skærmbillederne her søger vi en produktside PDF-fil med flere sider for udtrykket for et bestemt udtryk, og du vil bemærke, at kampene er fremhævet i hele PDF-filen, der er åbnet i Forhåndsvisning.

* Preview er standard PDF-viewer på MacOS og Mac OS X, men hvis du har installeret en anden app, der er overtaget som standard, kan du indstille standard PDF-viewer tilbage til Preview med denne vejledning.

Longtime Mac-brugere vil sandsynligvis bemærke, at kommandoen + F-tastetrykket også er det, der kan bruges til at søge efter filer hurtigt i Finder-vinduerne (separat fra Spotlight) og søge efter kampe i Safari og Chrome-browsere og mange andre apps også. Det er en praktisk tastetryk for at huske, da det virker i mange Mac-apps som Find genvejstastaturet.