Spor ned alle start og login script og applikations lanceringer i Mac OS X

Borte er dagene i Mac OS System 9, hvor alle opstartsobjekter sad fint i en systemmappe, der hedder 'Startup', nu med Unix-underkurset i Mac OS X er det lidt mere kompliceret, med nogle opstarts- og login-scripts og apps lancering ud over den let tilgængelige 'Login Items' præferencepanel.

Vi undersøger, hvor disse start-, login- og auto-launch-agenter, plister, dæmoner og programmer kan opholde sig i Mac OS X.

Gennemsnitlige brugere: Opstart og login elementer i Mac OS X

For den gennemsnitlige slutbruger håndteres de fleste apps, de ønsker at konfigurere for at starte (eller ej) ved opstart, med en login-begivenhed, der nemt styres gennem noget som Dock med et højreklik eller "Login Items", der er angivet under brugerkonti, hvis det er det du leder efter, kan den gennemsnitlige bruger se, hvordan man starter et program på systemstart i Mac OS X (som faktisk er ved bruger login), og det vil sandsynligvis dække deres behov.

Avancerede brugere: Opstart og loginartikler, apps og scripts i Mac OS X

Denne del af artiklen er ikke for de fleste brugere! Hvis du er en avanceret bruger eller en systemadministrator, er det ovennævnte præferencesrude sjældent slutningen af ​​din jagt for at spore startup og login elementer i Mac OS X. Jeg var for nylig på en wild goose jagt forsøger at finde et ret modbydeligt script en bruger blev ved et uheld installeret på en netværksmaskine og ved at vide de rette steder gjorde jobbet betydeligt lettere, derfor giver jeg listen til dig:

Applikationer, der kører ved opstart:
/Library/StartupItems

plist elementer kører ved opstart:
/Library/LaunchDaemons
/System/Library/LaunchDaemons

Applikationer, der starter med bruger login:
* Kontroller først dine "Login Items" for den brugerkonto i Kontoindstillingerne i Systemindstillinger

~/Library/LaunchAgents
/Library/LaunchAgents/
/System/Library/LaunchAgents/

Applikationer, der kører på et sæt tidsplan:
Tjek din crontab med crontab -l

Kontroller kerneforlængelser:
I kommandolinjen:

kextstat

Kontroller login og logout kroge
defaults read com.apple.loginwindow LoginHook for Login
defaults read com.apple.loginwindow LogoutHook for Logout

eller se begge med:

/usr/libexec/PlistBuddy -c Print

Hvis du ikke ved hvad du laver, skal du ikke rod i ovennævnte mapper eller kommandoer, du kan nemt forårsage mere skade end godt! Disse placeringer tjener kernefunktionaliteten i Mac OS og bør kun ændres af avancerede Mac-brugere og systemadministratorer.