iPhone-positionssporing er en "fejl", og en software-løsning kommer, siger Apple

Apple har udgivet en erklæring om hele iPhone-lokalitetssporingsdata hooplah, og kort sagt, Apple sporer ikke din placering og har ingen planer om at gøre det, den fil du ser er resultatet af en fejl. Disse svar kommer fra pressemeddelelsen, som er et 10 spørgsmål langt Q & A-indlæg, og det er en værd at læse, hvis du er bekymret for disse ting.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse nedenfor, men det siger stort set bare, at placeringsdata er en cache-fil, der oplagres for længe på grund af en iOS-fejl. Denne fejl vil blive rettet i en kommende softwareopdatering. I mellemtiden kan du (og bør) bruge kryptering for at forhindre uautoriseret adgang til lokationsdata - det er ikke Apples anbefaling, der er min.

Jeg synes stadig, at Apple bare skulle have inkluderet en opt-in eller opt-out-indstilling i stedet for, og bare vendt denne sporingsting til en funktion, fordi jeg finder lokaliseringskortet interessant og jeg er sikker på, at andre også gør det. Det ser dog ikke ud som det sker. Læs videre for det fulde Q & A-indlæg fra Apple:

Apple vil gerne svare på de spørgsmål, vi for nylig har modtaget om indsamling og brug af lokaliseringsoplysninger fra vores enheder.

1. Hvorfor sporer Apple placeringen af ​​min iPhone?
Apple sporer ikke placeringen af ​​din iPhone. Apple har aldrig gjort det og har ingen planer om at gøre det.

2. Hvorfor er alle så bekymrede over dette?
At give mobile brugere hurtig og præcis lokaliseringsoplysninger, samtidig med at deres sikkerhed og privatliv bevares, har givet anledning til nogle meget komplekse tekniske problemer, som er svære at kommunikere i en lydbit. Brugere er forvirrede, dels fordi skaberne af denne nye teknologi (herunder Apple) ikke har givet tilstrækkelig uddannelse om disse problemer til dato.

3. Hvorfor logger min iPhone på min placering?
IPhone logger ikke din placering. Det opretholder snarere en database med Wi-Fi hotspots og celletårne ​​omkring din nuværende placering, hvoraf nogle kan være placeret mere end hundrede miles væk fra din iPhone, for at hjælpe din iPhone med at beregne dets placering hurtigt og præcist, når det bliver bedt om det. Beregning af telefonens placering ved hjælp af GPS-satellitdata kun kan tage op til flere minutter. iPhone kan reducere denne tid til blot et par sekunder ved at bruge Wi-Fi-hotspot- og celtårndata for hurtigt at finde GPS-satellitter og endog triangulere dens placering ved kun at bruge Wi-Fi-hotspot og celtårndata, når GPS ikke er tilgængelig (f.eks. indendørs eller i kældre). Disse beregninger udføres live på iPhone ved hjælp af en publikum-baseret database af Wi-Fi hotspot og celtårn data, der genereres af titusinder af iPhones sender de geo-tagget placeringer af nærliggende Wi-Fi hotspots og celletårne ​​i en anonym og krypteret form til Apple.

4. Er denne publikations-hentede database gemt på iPhone?
Hele publikummet databasen er for stor til at gemme på en iPhone, så vi henter en passende delmængde (cache) på hver iPhone. Denne cache er beskyttet, men ikke krypteret, og er sikkerhedskopieret i iTunes, når du sikkerhedskopierer din iPhone. Sikkerheden er krypteret eller ej, afhængigt af brugerindstillingerne i iTunes. Placeringsdataene, som forskere ser på iPhone, er ikke iPhone'ens tidligere eller nuværende placering, men placeringen af ​​Wi-Fi-hotspots og celletårne, der omgiver iPhone's placering, hvilket kan være mere end hundrede miles væk fra iPhone . Vi planlægger at ophøre med at sikkerhedskopiere denne cache i en softwareopdatering snart (se Software Update sektion nedenfor).

5. Kan Apple finde mig baseret på min geo-tagget Wi-Fi hotspot og celtårn data?
Nej. Disse data sendes til Apple i en anonym og krypteret form. Apple kan ikke identificere kilden til disse data.

6. Folk har identificeret op til et års værd for positionsdata, der gemmes på iPhone. Hvorfor har min iPhone brug for så mange data for at hjælpe det med at finde min placering i dag?
Disse data er ikke iPhones lokaliseringsdata. Det er en delmængde (cache) af det publikum, der er hentet fra Wi-Fi-hotspot og celletårn-databasen, som hentes fra Apple til iPhone for at hjælpe iPhone med hurtigt og præcist at beregne placering. Årsagen til, at iPhone gemmer så meget data, er en fejl, vi afdækker og planlægger at reparere kort tid (se Softwareopdateringsafsnittet nedenfor). Vi tror ikke, at iPhone skal opbevare mere end syv dage med disse data.

7. Når jeg slukker Location Services, hvorfor fortsætter min iPhone nogle gange med at opdatere sine Wi-Fi- og celtårndata fra Apples crowd-baserede database?
Det burde ikke. Dette er en fejl, som vi planlægger at reparere kort tid (se Software Update sektion nedenfor).

8. Hvilke andre lokaliseringsdata samler Apple fra iPhone udover publikumssamlede Wi-Fi hotspot- og celtårnsdata?
Apple indsamler nu anonyme trafikdata for at opbygge en trafikbaseret publikationsdatabase med det formål at give iPhone-brugere en forbedret trafiktjeneste i de næste par år.

9. Leverer Apple i øjeblikket data indsamlet fra iPhones til tredjepart?
Vi leverer anonyme crashlogs fra brugere, der har valgt tredjepartsudviklere til at hjælpe dem med at fejle deres apps. Vores iAds annonceringssystem kan bruge placering som en faktor i målretning af annoncer. Placering deles ikke med tredjepart eller annonce, medmindre brugeren udtrykkeligt godkender at give den aktuelle placering til den aktuelle annonce (for eksempel for at anmode om, at annonceen skal finde målretningen nærmest dem).

10. mener Apple, at personlig informationssikkerhed og privatliv er vigtige?
Ja, det gør vi stærkt. For eksempel var iPhone den første, der bad brugerne om at give deres tilladelse til hver enkelt app, der ønskede at bruge placering. Apple vil fortsat være en af ​​lederne i at styrke personoplysninger og privatliv.

Software opdatering

Nogle gange i løbet af de næste par uger vil Apple frigive en gratis iOS-softwareopdatering, der:

* Reducerer størrelsen på den tilstrømningskrævede Wi-Fi hotspot og celtårn database cached på iPhone,
* ophører med at sikkerhedskopiere denne cache, og
* sletter denne cache helt, når Location Services er slukket.

I næste store iOS-softwareudgivelse bliver cachen også krypteret på iPhone.

via Apple PR