Hvordan fungerer faxmodemer?

Modemfunktion

Faxmodulator / demodulatorer (modemer) konverterer analoge signaler, der bevæger sig over telefonlinjer til digitale signaler. Konverteringen fra analog til digital giver din computer muligheden for at fortolke data sendt over analoge linjer; modemet fungerer som tolk for den digitalbaserede computer og de analoge baserede telefonlinjer. Faxmodem er udstyret med telefonstik til forbindelse til telefonlinjen.

Faxfunktion

Modemets faxfunktion giver dig mulighed for at bruge dit modem som en faxmaskine - sende data fra en faxmaskine eller faxmodem til en anden. Data, der sendes fra computeren, konverteres ved faxmodemet til et digitalt signal til en række analoge impulser eller "tonale signaler", der repræsenterer dataene. Dataene passerer langs telefonlinjer og gennem Public Switched Telefonnetværk (PSTN), indtil de til sidst får de faxede oplysninger til modtageren.

Intern v. Ekstern

Interne faxmodemer installeres direkte på computerens bundkort via en AGP- eller PCI-kortspor. Eksterne modemer bruger USB-kabler til at oprette forbindelse til computeren. Der er generelt ingen fordele med hensyn til hastighed mellem interne og eksterne modemer; dog sparer interne modemer plads.