12 volt jævnstrømsforbindelsesstandarder

Ledningsføring af et 12 volt jævnstrømskredsløb kræver en fungerende viden om elektronik og kredsløb. Det er vigtigt at bemærke, at når der arbejdes på ethvert elektrisk system, er der en iboende risiko for stød og endda elektrisk stød. At kende standarderne for ledningsføring af et system kan hjælpe med at forhindre shorts i ledningerne, hvilket reducerer den samlede vedligeholdelse, der kræves. Normalt indebærer et 12 volt-system i et hjem installation af et system til vedvarende energi (RE) såsom solpaneler.

Wire Gauge

Når du tilslutter et 12 volt system, er det vigtigt at bruge den korrekte ledningsstørrelse. Typisk anvendes 8-gauge American Wire Gauge (AWG) ledning til et 12 volt system, især hvis det tilslutter en række 12 volt batterier til et sol- eller vinddrevet system. Trådmåleren bestemmes også af strømstyrke. Se et diagram som det på webstedet Engineering Toolbox. Forkert trådmåler kan føre til kortslutning eller elektrisk brand. Systemineffektiviteter øges med større længde af ledninger og kabler, så det er vigtigt for RE-systemer at bruge de kortest mulige ledningslængder.

Forbindelser og splejsning

Modulstik til solpanelsystemer skal have et låsende design, der beskytter terminalerne og kan modstå udsættelse for miljøet. Koblingsbokse skal være tilgængelige og ikke svejses eller fastgøres permanent til monteringsrammer. Ledende materialer, der er splejset sammen, skal loddes, svejses eller loddes med tape, der bruges som en endelig beskyttende beklædning. Soldater, der udsættes for miljøet, skal beskyttes af isolerede varmekrympeslanger. Andre splejseindretninger, såsom splitboltstik eller terminalstrimler kan også bruges.

Tilslutning af strømkilder

Strømkildekomponenter til et 12-volt jævnstrømskredsløb kan kabelføres i serie eller parallelt.

Ledningsføring i serie vil øge systemets spænding og tilføje de enkelte strømkilders spændinger sammen. Seriekredsløb har modsatte terminaler forbundet sammen, negative til positive, ved hjælp af 8-gauge ledning.

Ledningsføring parallelt holder spændingen den samme, mens systemets strømstyrke øges ved at tilføje hver enkelt strømkildes strømstyrke sammen. Et parallelt kredsløb er tilsluttet ved at forbinde lignende terminaler, positive til positive og negative til negative.

Et serieparallelt kredsløb bruger begge ledningskonfigurationer og skaber forskellige strømstyrker og spændinger efter behov.

Farvekoder

US National Electrical Code (NEC) kræver, at en hvid eller grå ledning fungerer som en jordet neutral leder til et elektrisk system. Derudover skal beskyttelsesjorden til et jævnstrømskabel være blottet, grøn eller grøn-gul stribet (AllAboutCircuits). Den 12-gauge ledning, der almindeligvis bruges til ledning af solpaneler til en batteribank, bruger en grøn ledning, der er jordforbundet på solpanelets ramme. Almindelig praksis blandt amerikanske elektrikere og elektriske inspektører er, at den første aktive eller varme ledning er sort, og den anden aktive ledning er rød.