Sådan viser du et kort over alle geotagede fotos på Mac

Har du nogensinde ønsket at du kunne se alle dine geotagede billeder på et kort? Med Mac Photos-appen kan du gøre det nøjagtigt ved at få adgang til et praktisk kort over alle billeder, der indeholder geotagging og GPS-data, som hver vises på et godt navigeret kort, lige inden for appen Fotos i Mac OS.

For en hurtig baggrund, hvis et billede er geotagged, vil det have indlejrede GPS-metadata gemt med billedfilen for at opretholde en oversigt over, hvor et billede blev taget (eller i det mindste hvor et billede blev tildelt en placering).

Mens mange privatlivspersonale ikke kan lide geotagede billeder - især hvis billederne er publiceret på internettet, sociale netværk, sociale medier eller en anden bred tjeneste for verden at se - kan nogle brugere finde præcise lokaliseringsdata inden for billeder, der skal være nyttig.

Dette fungerer kun, hvis du har billeder i Mac Photos-appen, der er geotagget med GPS-data. Hvis du har fjernet placeringsdata fra fotos på Mac, ellers rutinemæssigt bulkstrimmel GPS og metadata ud af billeder af personlige årsager eller kompressionsformål, eller slukket for geotagging og kamera GPS på iPhone, har du muligvis ikke geotagged billeddata til at arbejde med og dermed ville ikke have noget der vises i appen Fotos.

Sådan ses kort over alle geotagged billeder i fotos til Mac

  1. Åbn Photos-appen på Mac
  2. Fra Photos-sidebjælken skal du vælge "Places" for at indlæse det geotagede fotokort

Bemærk, om sidebjælken ikke er synlig som standard, kan du gå til menuen Vis for at afsløre sidebjælken som forventet.

Afsnittet "Steder" i appen Fotos viser altid GPS-taggete billeder, der findes i Photos-appen til Mac OS, men der er også andre måder at se geotagede billeder på.

Du kan zoome ind og ud på det GPS-mærket fotokort, og du kan også indstille kortet til at være et satellitbillede, hvis du vil. Kortet med de geotagged billeder er den samme type kort, du møder med Apple Maps-appen på Mac og iOS.

Vis nærliggende billeder med geotagging

Du kan også vise nærliggende geotagged fotos, der kan relateres til et eksisterende geotagget billede ved at have en nærliggende placering:

  1. Fra fotos på Mac'en skal du åbne et geotagget billede, du vil finde andre nærliggende billeder til
  2. Rul ned for at afsløre afsnittet "Places" og derefter klikke på "Vis i nærheden billeder" mulighed

Du kan også se EXIF-data direkte fra Photos-appen, som også vil vise geotaggingoplysningerne, hvis det er relevant.

Dette kan også give en enkel måde at se en masse billeder med GPS-data, hvis du vil fjerne placeringsdataene fra billedet direkte i Photos-appen på Mac eller hvis du vil vide, hvilke billedfiler der skal sendes igennem en Mac-app som ImageOptim for at fjerne billedfiler fra EXIF-metadata og GPS-koordinater.

Så der har du det, nu kan du hurtigt se alle de geotagede billeder, du har spillet på et kort for dig, i appen Fotos. Og hvis du har andre billeder andre steder, vil du tjekke dette for, du vil gerne importere disse billedfiler til Photos app eller kopiere billederne fra en iPhone eller et kamera til Photos app på Mac først. Bare husk at hvis du har GPS og geotagging data gemt i billeder, og du vælger at dele disse billeder med en anden eller sende dem online, kan enhver teknisk hente metadata og GPS koordinater for hvor billedet blev taget.