Sådan zip en Word-fil

Oprettelse af en .zip-fil komprimerer datoen i filen eller filerne for at reducere størrelsen betydeligt. Komprimering af filer giver dig mulighed for at spare plads på din computer og også e-maile større filer. For eksempel kan et Word-dokument (filtypen .doc), der er 65 KB, reduceres til 11 KB efter komprimering. Du kan bruge det grundlæggende filkomprimeringsværktøj, der følger med Windows, eller du kan downloade eller købe et alternativt filkomprimeringsværktøj.

Komprimering af filer i Windows

Trin 1

Naviger til en Word-fil, du vil komprimere, enten ved at vælge "Dokumenter" i Start-menuen for at få adgang til "Mine dokumenter" eller vælge en anden mappe, hvor .doc-filen er gemt.

Trin 2

Højreklik på filen.

Trin 3

Vælg "Send til", og vælg derefter "Komprimeret (zip) mappe." Windows opretter og gemmer automatisk en zip-mappe, der indeholder din komprimerede fil i samme mappe som den originale fil. Bemærk forskellen i filstørrelse.

Dobbeltklik på mappen for at få adgang til den originale fil. Hvis du vil sende den komprimerede fil som en vedhæftet fil til en e-mail, skal du vælge den zip-mappe i stedet for den originale fil, når du vedhæfter en fil til e-mailen.

Komprimering af filer ved hjælp af et filkomprimeringsværktøj fra tredjepart

Trin 1

Download og installer en gratis prøveversion af et alternativt filkomprimeringsværktøj efter eget valg. Mange filkomprimeringsværktøjer har flere funktioner end det grundlæggende Windows-værktøj, og de integreres i både Windows- og Mac-systemer.

Trin 2

Åbn Windows Stifinder (eller Finder på en Mac) for at vælge den Word-fil, du vil komprimere.

Trin 3

Højreklik på filen.

Klik på komprimeringsværktøjets genvejskommando, f.eks. "Tilføj til zip-fil" eller "Føj til arkiv." Den zip-fil oprettes straks i samme mappe som den originale Word-fil. Hvis du har brug for at pakke filen ud, skal du højreklikke og vælge "Uddrag" eller "Udpak".