PDF til PCL-konvertering

PDF til PCL-konvertering

PDF

En PDF (forkortelse for "Portable Document Format) er et computerfilformat designet og frigivet af Adobe. Dette filformat bruges primært til udveksling af dokumenter fra en computer til en anden og ligner et billede, idet det repræsenterer en digital, nøjagtig og ikke-redigerbar version af dokumentet. En PDF-fil ser identisk ud som den ville se ud, hvis du fysisk havde dokumentet i hånden. Du kan ikke foretage ændringer i en fil, mens den er i PDF-format. Adobe udgiver gratis software kaldet "Adobe Reader", der giver brugerne mulighed for at se en PDF-fil på deres computere. Denne software kan downloades på www.adobe.com.

PCL

PCL (forkortelse for "Printer Control Language") er et standardformat, der bruges af Hewlet Packard laserprintere. Når du forsøger at udskrive en fil, kan en HP-laserprinter (eller en hvilken som helst printer generelt) ikke bare forstå den fil som den er. Det skal konverteres fra det filformat, det i øjeblikket har, til et format, som printeren kan afkode og genskabe for dig. Selvom det måske lyder kompliceret, er processen heldigvis for det meste automatisk. Når du ser et dokument i et program som Microsoft Office eller endda på Internettet, konverterer din computer, når du prøver at udskrive det, til PCL og sender det til printeren, som derefter udskriver dokumentet.

Konvertering

For at konvertere en PDF-fil til det PCL-sprog, den skal være på, skal du blot vælge "Udskriv" fra Adobe Reader, mens du ser PDF-filen. Dette konverterer det til PCL og sender det til printeren. Hvis du ikke ønsker at udskrive dokumentet på dette tidspunkt, men ønsker at have det let tilgængeligt i den nærmeste fremtid, kan du udskrive det til en fil. Ved at vælge indstillingen "Udskriv til fil" under menuen "Filer" i Adobe Reader, oprettes en .PCL-fil i det bibliotek, du vælger på din computer. Dette konverterer simpelthen dokumentet til .PCL-filformatet, på hvilket tidspunkt det vil være klar til udskrivning, når du har brug for det. Hele konverteringsprocessen tager kun få sekunder afhængigt af størrelsen på PDF-filen og hvor mange grafik der er involveret.