Sådan foretages Six Sigma-beregninger i Excel

Skolen for produktivitetsmåling og planlægning kendt som Six Sigma sigter mod at behandle projektdata til et kvantificerbart kvalitetsniveau baseret på visse faktorer. Beregningerne anvendt i Six Sigma-analysen er stærkt vægtet mod en undersøgelse af mangelfrekvensen i et givet produkt eller en given tjeneste. Microsoft Excel er et alsidigt værktøj til håndtering af en række beregninger, herunder Six Sigma. Programmet kan let manipulere variablerne i Six Sigma-analyser for at give en nøjagtig måling af et projekts sandsynlige succes. Det er en ligetil opgave i Excel, som alle, der er uddannet i Six Sigma, kan implementere med det samme.

Trin 1

Download Six Sigma lommeregner regneark til Excel (se referencer). Dette gratis regneark er formateret til at bruge Excel-statistiske funktioner til Six Sigma-analyse.

Trin 2

Dobbeltklik på det downloadede regneark. Programmet åbnes i Microsoft Excel. Et simpelt regneark, der indeholder nøglen Six Sigma beregningsvariabler, vises.

Trin 3

Indtast de samlede muligheder for mangler i celle C6 i Six Sigma-regnemaskinen. Dette refererer til det samlede antal lejligheder, hvor et produkt eller en tjeneste kunne opleve en generel substandardkvalitet. For eksempel vil en produktionskørsel på 1.000 identiske produkter tilbyde 1.000 muligheder for fejl.

Trin 4

Indtast det faktiske antal observerede fejl i dataprøven i celle C7. For eksempel kan en testkørsel på 1.000 produkter have resulteret i 12 fejl.

Undersøg Six Sigma-analysen baseret på de to inputvariabler. Kun celler C6 og C7 kræver brugerinput. De resterende oplysninger på regnearket beregnes automatisk ved hjælp af statistiske formler baseret på antallet af fejlmuligheder og det faktiske antal mangler. Disse resultater inkluderer fejlfrekvensen, nøjagtighedsgraden, Sigma-niveauet og det langsigtede Sigma-niveau.