Sådan klager du til Amazon om en sælger

Grundlagt i 1995 som en online boghandler, åbnede Amazon til sidst sine virtuelle døre for yderligere handlende og sælgere. Nu i e-handelsbranchen gør Amazon det muligt for kunder at søge efter og finde en bred vifte af produkter til konkurrencedygtige priser. Sælgere tilbyder alt fra sportsudstyr til DVD'er til tøj, i ny og brugt stand. Som enhver, der nogensinde har købt noget online ved, stemmer beskrivelsen ikke altid med produktet, og nogle gange er sælgere bare uhøflige og uærlige. For at løse denne slags problemer giver Amazon sine kunder en måde at klage over sine sælgere.

Gennemgå Amazons A-til-Z-garanti. Denne garanti skitserer Amazons politik for produkter, der kan betragtes som "væsentligt forskellige" fra beskrivelserne fra sælgerne. Dette gælder for produkter, der ikke blev modtaget, produkter, der ikke var i den beskrevne tilstand, produkter, der var beskadiget, og produkter, der havde defekte eller manglende stykker. Klager kan også fremsættes i tilfælde, hvor køberen returnerede en vare, og der ikke blev givet nogen refusion.

Kontakt sælgeren direkte. Amazon opfordrer først købere til at komme i kontakt med sælgere for at løse eventuelle problemer. Sælgere kan nås via din konto på Amazon. Klik på din konto i højre side af Amazon-hjemmesiden, og indtast din e-mail-adresse og adgangskode.

Klik på den gule pil mærket "Dine ordrer". Find den rækkefølge, du bestrider, og klik på "Problem med denne ordre?" Vælg indstillingen Kontakt sælger for at sende en e-mail-besked om dit produkt. Giv sælgeren tre dage til at vende tilbage til dig.

Indsend en klage til Amazon, hvis sælgeren ikke svarer, refunderer pengene eller bytter produktet. Find ordren igen fra din konto, og klik derefter på "Indsend et krav." Angiv en grund til kravet fra rullemenuen. Brug kommentarsektionen til at give mere detaljerede oplysninger om klagen. Klik på "Send", når du er færdig.

Hold styr på din klage ved at logge ind på din konto, vælge dine ordrer og klikke på "Problem med denne ordre?" link. Amazon kan udstede en øjeblikkelig kredit, anmode om yderligere oplysninger, kontakte sælgeren på dine vegne eller afvise kravet.