Apple udgiver 30th Mac Anniversary Video "1.24.14"

Apple har udgivet en kort film, der fejrer 30-årsdagen for Mac. Videoen hedder "1.24.14", hvilket indikerer datoen, hvor det 30. Mac-jubilæum faldt, og understreger, at folk laver forskellige interessante ting med Apple-produkter. Selve videoen består af segmenter, der er filmet rundt om i verden på den dato ved hjælp af iPhone 5'erne.

Videoen er indlejret nedenfor, og er ledsaget af et websted med nogle bag-scener detaljer om filmen:

"Den 24. januar 1984 introducerede Apple Macintosh. Og med det et løfte om, at kraften i teknologi, der var i hænderne på alle, kunne ændre verden. Den 24. januar 2014 sendte vi 15 kamerabesætninger over hele verden for at vise, hvordan dette løfte er blevet en realitet.

Fra solopgang i Melbourne til nightfall i Los Angeles dokumenterede de mennesker, der laver fantastiske ting med Apple-produkter. De skød over 70 timers optagelser - alt sammen med iPhone 5'erne. Derefter blev det redigeret og scoret med et originalt soundtrack. Takket være Macs magt og de nyskabelser, det har inspireret, er en indsats, der normalt tager måneder, opnået i løbet af få dage. "

Apple-kompanionswebstedet for videoen er forskelligt fra 30 års Mac-websted, der indeholder ikonets skrifttype.

Det er ikke klart, om dette vil køre på tv sammen med andre Apple-annoncer, eller hvis det vil være begrænset til internettet. Nogle spekulationer tyder på, at videoen oprindeligt var beregnet til at flyve under Super Bowl, men de, der så Seahawks-spillet, håbede på en Apple-annonce (eller Broncos udseende) blev efterladt tomt.