Forskellen mellem digital kabel og satellit

Der er grundlæggende to slags tjenester, der er tilgængelige for husejere, der ønsker at nyde en bred vifte af digital programmering: digitalt kabel og satellit. Mens begge har mange af de samme funktioner, er der også nogle forskellige forskelle.

Beliggenhed

Den primære forskel mellem digitale kabel- og satellitsystemer er, at du kan være placeret i et landdistrikt og modtage satellittjeneste. På den anden side er digitalt kabel mere eller mindre begrænset til by- og storbyområder.

Udstyr

Der er også spørgsmålet om udstyrsforskelle. Med kabel behøver du kun en set-top kabelboks og en kabelforbindelse. Med satellit har du brug for en set-top-boks, og du har også brug for en satellitmodtager, som har brug for en uhindret udsigt over den sydlige himmel.

Billedklarhed

Mens både kabel og satellit for det meste bruger den samme digitale teknologi, er der en forskel i komprimering af data. Ifølge Leo Laporte, administrerende direktør for This Week In Tech (TWIT), har kabel tendens til at have en højere "tabsrate", når dataene ikke er komprimeret, hvilket betyder, at satellit ofte vil give det bedre billede. Forskellen er dog dybest set ubetydelig, medmindre du har et meget raffineret øje eller en meget avanceret skærm / tv.

Tab af signal

Satellitmodtagere har tendens til at have problemer med modtagelse under kraftige storme, mens kabel har tendens til at forblive mere stabilt. Når der er kraftigt skydække, har satellitsignalet en tendens til at blive svækket til det punkt, at modtagelsen kan mislykkes.

Andre tjenester

Digitalt kabel tilbyder normalt en komplet pakke, herunder højhastighedsinternet, tv og endda telefonplaner, mens satellit stort set kun er begrænset til tv-modtagelse.