Sådan ændres en VBA-adgangskode

VBA (Visual Basic for Applications) er et programmeringsværktøj integreret i Excel, Word og de andre Microsoft Office-programmer. VBA giver dig mulighed for at bruge Visual Basic-kodning til at ændre dit dokument og tilføje ekstra funktioner, såsom at køre gentagne opgaver automatisk. Du vil sandsynligvis ikke have nogen anden bruger til at kunne ændre din kode direkte, hvilket kan forårsage alvorlige problemer med dine dokumenter. For at holde din kode sikker giver Visual Basic-editoren dig mulighed for at oprette og ændre en VBA-adgangskode.

Trin 1

Åbn Microsoft Office-dokumentet, der har VBA-adgangskoden. Vælg fanen "Udvikler", som er placeret øverst til højre i vinduet.

Trin 2

Klik på navnet på det relevante regneark i venstre side af vinduet, hvis du ændrer VBA-adgangskoden i et Excel-dokument. Klik på knappen "Værktøjer" øverst i vinduet, og vælg "VBA-projektegenskaber".

Trin 3

Naviger til fanen "Beskyttelse". Klik på afkrydsningsfeltet "Lås projekt til visning", hvis det ikke allerede er markeret.

Trin 4

Fremhæv strengen med "*" symboler i feltet "Adgangskode" og tryk på backspace-tasten. Indtast den nye adgangskode, du vil bruge, i feltet. Slet teksten i feltet "Bekræft adgangskode", og skriv din nye adgangskode igen.

Klik på "OK". Åbn menuen "File", og vælg "Save". Luk og åbn derefter dokumentet igen for at gemme den nye VBA-adgangskode.