Sådan aktiveres og bruges det virtuelle tastatur i Mac OS X

Funktionen Virtual Keyboard i OS X er præcis, hvad det lyder som om det er et softwarebaseret tastatur, der kan bruges som et ekstra skærmtastatur til at skrive alt på en Mac. Disse virtuelle nøgler kan trykkes ved at klikke på dem med en markør, snarere end at trykke på de fysiske nøgler på et hardware tastatur.

Aktivering af dette tastatur på skærmen er lidt skjult væk i systemindstillingerne, men det er meget nemt at vise, skjule og bruge, når det er gjort tilgængeligt:

  • Åbn systemindstillinger og gå til "Tastatur", og se under fanen "Tastatur"
  • Markér afkrydsningsfeltet ud for "Vis tastatur og tegnvisninger i menulinjen"
  • Træk den nyligt synlige tastaturmenu ned og vælg "Vis tastaturvisningsprogram"
  • Placer tastaturet på skærmen på det ønskede sted, og ændrer det nyligt synlige tastatur efter behov ved at trække hjørnerne

Dette tastatur på skærmen kan indtaste tekst overalt, så det kan ikke kun bruges til standardtyping, men det kan bruges til indtastning af adgangskoder og endda nøglepresser til spil og andre apps. Det vil også altid svæve oven på eksisterende vinduer eller skærmindhold, og på mange måder ligner det software-tastaturet på iOS-enheder, minus berøringsskærmen selvfølgelig, men det er lige så universelt anvendeligt på tværs af alt på Mac.

Lukning af skærmtastaturet skal udføres ved at klikke på den faktiske lukkeknap på selve tastaturvinduet eller ved at gå tilbage til tastaturmenuen og vælge "Hide Keyboard Viewer". Det er med vilje ikke at reagere på den normale kommando + W lukke vinduets tastaturgenvej.

Virtuelle tastaturer er primært rettet mod at give en skriveløsning til dem, der finder det nemmere at bruge en markør end tastatur, og det gør underværker for det, men det kan også tjene andre formål. Det er vildt nyttigt, hvis du lukker op i en situation, hvor hardware tastaturet på en Mac pludselig stopper med at arbejde, det være sig fra vandskader eller på anden måde, især når væskekonfliktens tricks ikke virkede. Og som en lærer for nylig viste mig, kan den fungere som et utroligt nyttigt værktøj til at lære touch-typing, især for dem, der lærer at skrive uden at kigge på deres fingre (papkasse over hænderne og alle!), Fordi nøglerne trykkes som sådan på skærmen. Ja, der er apps derude, der tjener den samme funktion, men det er allerede indbygget i Mac OS X, hvilket gør det til en fremragende øjeblikkelig brugbar løsning, der ikke kræver downloads eller køb.