Forskellen mellem radio og tv

Radio og tv er blevet almindelige apparater i det moderne liv. Begge giver underholdning og kritisk information, når der opstår en nødsituation. Alligevel er der forskelle mellem radio- og tv-transmission.

Om radio

Radioer modtager elektromagnetiske bølger, der bevæger sig gennem luftrummet og oversætter bølgerne til lyd, der frigives gennem radioens højttalere.

Om tv

Forskellen mellem radio og tv

Afhængigt af fjernsynets alder er det enten en modtager af elektromagnetiske bølger eller digitale signaler. Analoge fjernsyn bruger elektromagnetiske bølger på samme måde som en radio, undtagen tv-udsendelse sender både lyd- og visuelle signaler.

Radio gennem tv

Satellit- og kabel-tv-abonnementstjenester inkluderer en række digitale radiostationer, der skal afspilles på bestemte tv-kanaler. Kanalen vil normalt have en vis tekst synlig på skærmen, der beskriver radiokanalen og dens format.

TV-lyd via radio

Multibåndsradioer modtager lyddelen af ​​lokale fjernsynssignaler, så alle kan lytte til deres yndlingsprogrammer i radioen.

Forskelle

Den grundlæggende forskel er, at radioudsendelse kun transmitterer lyd, mens tv-udsendelse, hvad enten den er analog eller digital, sender både lyd og video.