Sådan monteres og afmonteres et drev i Linux

En computer, der kører Linux, gør muligvis kun få drev (f.eks. Partitioner på en harddisk eller på et flashdrev) tilgængelige, blandt alle drev, der er genkendt af systemet. I modsætning til Windows holder Linux ikke uafhængige mappehierarkier på separate drev, der er udpeget med forskellige bogstaver. Linux integrerer filerne, der er gemt på separate drev, i det samme mappehierarki. Brugere tilføjer et nyt drev ved at "montere" det, dvs. ved at udpege en mappe i det globale hierarki, hvorunder indholdet af det nye drev skal placeres. Du kan nemt montere og afmontere drev på Linux.

Trin 1

Log ind på Linux-computeren som bruger "root". Start en kommandoskal ved at logge ind i teksttilstand.

Trin 2

Bekræft, at det drev, du vil montere, endnu ikke er monteret ved at indtaste denne kommando i skallen:

monteres

Tryk på "Enter". Søg efter Linux-navnet på drevet (f.eks. "/ Dev / sda2") i begyndelsen af ​​hver linje i "mount" -outputtet. Hvis der ikke er nogen linje, der begynder med drevets navn, er drevet endnu ikke monteret.

Trin 3

Monter drevet ved at skrive følgende kommandoer i skallen:

mkdir -p / media / mountPoint

mount / dev / sda2 / media / mountPoint

Udskift "/ media / mountPoint" med placeringen i det globale mappehierarki, hvor du vil montere det nye drev. Udskift "/ dev / sda2" med navnet på det drev, der skal monteres. Tryk på "Enter". Alle filer i drevet vil være tilgængelige under "/ media / mountPoint."

Afmonter drevet ved at sikre, at der i øjeblikket ikke er nogen proces, der har adgang til en fil eller mappe på det. Indtast følgende kommando i skallen:

umount / media / mountPoint

Tryk på "Enter". Linux vil fortsat forstå navnet på drevet ("/ dev / sda2" i eksemplet) for fremtidige kommandoer, men dets filer vil ikke længere være tilgængelige, før det bliver monteret igen.