Afspil en sang fra Spotlight Search i Mac OS X

Mange Mac-brugere ved, at musik, apps og dokumenter kan lanceres direkte fra Spotlight-søgning, og nyere versioner af OS X-support får vejr, spilresultater, aktiekurser og mere fra den kraftfulde indbyggede søgemaskine. Men vidste du, at du også kan afspille musik direkte fra Spotlight på Mac'en? Og hvis du vil, kan du helt springe over med at spille en sang i iTunes, i stedet for at afspille en sang fra dit musikbibliotek direkte inden for Spotlight-søgning.

Sådan spiller du musik direkte fra Spotlight Search i Mac OS X

Du vil gerne være sikker på, at sangen du ønsker at spille er en del af dit iTunes musikbibliotek eller gemmes andetsteds lokalt på din Mac, resten er et stykke kage:

  1. Åbn Spotlight som sædvanlig ved at trykke på Command + mellemrumstasten
  2. Indtast sangnavnet i Spotlight-søgning, og hold musen over albumcoveret i søgeresultatet for at trykke på "Play" -knappen, der vises
  3. Afslut fra Spotlight som normalt vil sangsporet fortsætte med at spille i baggrunden, mens du udfører andre opgaver andetsteds på Mac'en

Du kan sætte pause og stoppe sangen ved at vende tilbage til Spotlight-søgning og igen svæve over albumcoveret for at klikke på pauseikonet, ellers stopper det automatisk, når sangen er færdig.

Kun sangen du søgte efter og valgte "play" på, afspilles, ingen anden musik udløses, så hvis du leder efter at lytte til en playliste eller et komplet album, vil du stadig lancere iTunes eller din musikafspiller efter eget valg for at gøre det.

Den korte video nedenfor viser denne funktion i brug med Spotlight, der afspiller en Grateful Dead-sang fra det lokale iTunes-musikbibliotek. Bemærk, at lyden afspilles helt fra Spotlight, og iTunes ikke lanceres eller bruges:

Et lignende trick giver dig mulighed for at spille og se film i Spotlight også, men da video normalt bliver nydt ved større opløsninger, er det måske mindre nyttigt end at afspille musik på denne måde.

Longtime Mac-brugere kan huske, at der også findes en lignende sang- og lydspor-afspilningsfunktion i Finder i OS X, bortset fra at når en sang afspilles i Finder gennem ikonvisningen, stopper den, når den ikke længere er fokuseret, mens når den spilles inden for Spotlight, vil den fortsætte med at spille, indtil den er færdig, eller den er sat på pause. Ingen iTunes påkrævet, lidt af et godt trick, huh? En anden iTunes-fri mulighed er at bruge Quick Look-musikafspilleren, men det ophører også med at afspille sporet, når det taber fokus, hvilket gør det bedre for hurtigt at kontrollere en fil eller scanne gennem en sang.

Afspilning af en sang med iTunes fra Spotlight i OS X

En anden mulighed for at afspille en sang fra Spotlight er at søge efter spornavnet som sædvanligt og derefter bare trykke på "Return" -tasten for straks at starte sangen i iTunes og begynde at afspille sporet.

Selvfølgelig lancerer denne metode naturligvis direkte til iTunes for at afspille sangen, mens Spotlight only-metoden fungerer uden at iTunes åbner overhovedet.