Sådan gemmes websider som PDF-filer på iPad og iPhone

En lille funktion, som iOS virkelig har brug for, er evnen til at indføre "print til PDF" direkte på iPad og iPhone, et populært trick på Mac og i pc-verdenen, der giver dig mulighed for at udskrive noget digitalt og i dette tilfælde gemme indhold af ethvert webdokument eller webside som et selvstændigt PDF-dokument, så det kan læses senere, udskrives eller bruges til uanset andet formål. Da denne fantastiske funktion ikke eksisterer på iPhone og iPad for øjeblikket, kan vi bruge et godt bookmarklet-trick kombineret med en gratis tredjeparts webservice for at kunne tilføje en "Gem som PDF" -option til Safari i iOS, hvilket giver dig mulighed for at 'udskrive' eller konvertere enhver webside til en PDF-fil, der så er tilgængelig for apps som iBooks. Lad os gå igennem processen med at indstille dette:

1: Opret en "Udskriv til PDF" bogmærke i Safari

Først opretter vi en bookmarklet, der leverer PDF-konverteringstjenesten, det er nemt og gratis:

  • Åbn Safari og gå til enhver webside - dette gør ikke noget, det bliver alligevel ændret
  • Kopier følgende javascripttekst nøjagtigt, som det vises, så det ligger i iOS-udklipsholderen:
  • javascript:pdf_url=location.href;location.href='http://pdfmyurl.com?url='+escape(pdf_url)

  • Tryk på knappen Share (det ser ud som en firkant med en pil, der kommer ud af det), og vælg derefter "Bogmærke", navngiv bogmærket noget som "Gem som PDF" eller "Konverter til PDF" og vælg "Gem" - ignorér webadressen for nu
  • Tryk nu på knappen Bogmærker, og tryk på fanebladet Bogmærker nederst, og vælg nu knappen "Rediger"
  • Vælg bogmærket "Konverter til PDF", du netop har oprettet / gemt, og klik derefter på URL-feed
  • Slet den eksisterende webadresse, indsæt i javascript-koden, du kopierede i første trin, og sørg for, at den vises præcis som den er beregnet
  • Tryk på "Udført", og luk derefter af bogmærkerne

Oprettelse af bookmarklet er nu færdig, og du er klar til at bruge den.

Valgfri web-til-PDF-konverteringswebadresse: Selvom der ikke skulle være problemer med ovennævnte javascript- og PDF-konverteringstjeneste, skal vi tilbyde en alternativ web-til-PDF-konvertering Javascript, bare hvis ovennævnte stopper med at arbejde eller er problematisk for dig.

javascript:void(window.open('http://www.web2pdfconvert.com/convert.aspx?cURL='+escape(location.href)))

Alt er ellers det samme, bortset fra at dette bruger en anden tjeneste, og javascript lancerer den konverterede webside i et nyt vindue, hvor det derefter kan gemmes. Ved testning har de begge arbejdet ens, og derfor har vi ingen præference på den ene eller anden måde, men i betragtning af at de er gratis tjenester, kan der være nogle begrænsninger på en og ikke den anden, som vi ikke ved. Brug alligevel, hvad du vil.

2: Gem websiden som en PDF

For at gemme en webside som PDF skal du bare besøge den webside, du vil gemme som PDF-dokument, og vælg derefter den bogmærke, der netop blev oprettet.

  • Besøg enhver webside (OSXDaily.com er altid en god, ikke?) Og nu trækker du ned i menuen Bogmærker og vælger "Convert to PDF" bookmarklet du oprettede for øjeblikkeligt at konvertere websiden til en PDF-fil
  • Vælg "Åbn i iBooks" for at gemme websiderne PDF i iBooks-biblioteket, eller vælg "Åbn i" for at vælge en anden destinationsapp

iBooks starter, og du har derefter direkte adgang til websiden som en PDF-fil, der gemmes lokalt på iOS-enheden. Hvis dokumentet er flersidet, vil det blive brudt op i unikke sider med miniaturebilledadgang.

Afhængigt af hvor ofte du bruger dette, skal du muligvis indstille bokmærkebjælken for altid at være synlig i Safari på iPad, så du altid har adgang til den "Udskriv PDF" bogmærke, der blev oprettet. Den eneste rigtige ulempe for at vise bogmærkebjælken hele tiden er en mindre reduktion i tilgængelig visningsrum på websider, og det gør ruden en smule på skærmen.

Glem ikke at tjekke nogle andre nyttige bogmærker til iOS, som hver kan bruges til at tilføje nogle fantastiske funktioner, der mangler i øjeblikket fra Safari.