Sådan oprettes et populært websted som Facebook

Sociale netværkswebsteder som Facebook og Twitter fik berømmelse og formue for deres skabere, hvilket gør socialt netværk til en tiltalende mulighed for spirende iværksættere. Selvom der ikke er nogen garanti for, at dit websted bliver så populært som Facebook, kan den rigtige planlægning og markedsføring gøre dit websted til et knudepunkt for sociale netværk.

Identificer din målgruppe

Start med at identificere dit publikum, og find ud af, hvilken type socialt netværk du bygger, inden du begynder. Beslut om dets medlemskab vil være begrænset eller fokuseret på mennesker på en bestemt placering, organisation, erhverv, hobby eller sport. Selvom din plan er at oprette et socialt hangout for alle, skal du klart definere, hvad du vil have fra netværket.

Udvikle et brand

Facebook, Twitter, Tumblr, LinkedIn og Google Plus er alle sociale netværk med brandgenkendelse. Hvert websted identificerede og udviklede omhyggeligt sit brand, så du straks genkender det, når du ser det. Opbygning af et brand vil gavne dit sociale netværk. Et iørefaldende navn, der relaterer til dit netværks tilsigtede målgruppe og et tydeligt look, bidrager til dit brand.

Få en webhost

Oprettelse af et socialt netværk kræver lidt kapital og teknisk know-how. Sikker webhosting og domænetjenester fra en pålidelig udbyder. Mens gratis hosting er tilgængelig, mangler webstederne muligvis understøttelse af en hostet database eller filoverførsler, så data kan flyttes fra din computer til værtens servere. Gratis webhosting understøtter muligvis ikke tilføjelse af funktioner tilføjet af programmeringssprog som PHP - funktioner, der kan give dit websted yderligere funktionalitet.

Byg webstedet

Når du har sikret et domæne og en webhost, skal du begynde at opbygge webstedet. Indholdsstyringssystemer som WordPress, Ghost, Drupal, Statamic og Perch er nyttige værktøjer til opbygning af websteder og blogs, og de kommer med adskillige tilføjelser, der kan være nyttige for dit websted. De funktioner, du tilføjer, og det forventede byggevanskelighedsniveau afhænger helt af hvilken CMS-platform du vælger - hver er designet med forskellige brugeroplevelsesniveauer og -funktioner i tankerne. Din beslutning kan være begrænset baseret på dit valg af webhost, da nogle funktioner kan være begrænsede eller utilgængelige.

Markedsfør dit websted

For at dit websted skal trives, skal du opbygge et solidt medlemskab. Hvis dit sociale netværk er baseret på en særlig interesse, skal du kontakte fora og community-websteder for disse interesser og promovere dit websted. Tilføj en kort beskrivelse og et link i forumunderskrifter, kommenter på blog- og artikelindlæg, der reklamerer for dit netværk, og se efter lignende grupper på eksisterende netværksplatforme som Facebook og Twitter, hvor du kan rekruttere. Kontakt webmasterne for websteder, hvis medlemskab passer ind i dit netværk, og opret en forening. Hvis du føler fordelene opvejer omkostningerne, skal du tage betalte annoncer ud på andre websteder for at generere support.

Find teknisk support

Opbygning af en solid social netværksplatform er en skræmmende opgave, især for begyndere. De fleste store sociale netværk og websteder har it-afdelinger dedikeret til at holde alt kørende, men din lille opstart mangler sandsynligvis ressourcerne til et fuldt it-personale. Alle it-kyndige venner, der har erfaring med webudvikling, er nyttige ressourcer til tekniske vanskeligheder. Se online efter yderligere ressourcer; de fleste af CMS-systemerne har aktive samfund og online-dokumentation, der kan være nyttige til specifikke problemer.