Hvad er et SSID?

Den hurtige stigning af trådløst internet som et middel til at oprette forbindelse til internettet har ført til en stigning i antallet af mennesker, der er vært for et trådløst signal. Trådløse internetadgangspunkter kan sende signaler med en rækkevidde på op til 120 fod, hvilket betyder, at brugere i kvarterer, lejlighedskomplekser, kommercielle parker og andre områder med store koncentrationer af mennesker kan se flere netværk. Disse netværk kaldes servicesætidentifikatorer (SSID'er).

Historie

"Tjenestesættet" i servicesætidentifikatorer refererer til det netværk, computeren forsøger at nå. Disse netværk kaldes trådløse LAN'er eller trådløse lokalnetværk. Dette er typisk opsætningen i en bolig- eller mindre virksomhedsapplikation. En internetudbyder bringer Internettet ind i bygningen og forbinder det med et modem. Modemet har et stykke kabel, der er tilsluttet en trådløs router. Denne router distribuerer signalet til brugerne. Ordet "identifikator" i servicesætidentifikatorer henviser til det navn, der er tildelt netværket.

Typer

Et grundlæggende SSID er faktisk et sæt ASCII-tegn (American Standard Code for Information Interchange, a universal computer language), der er unikt for en bestemt trådløs router. Denne grundlæggende identifikator er normalt routerens MAC-adresse (Media Access Control). En MAC-adresse er et unikt sæt kode, der er tildelt enhver internet- eller netværksgateway. For eksempel har modemet og routeren leveret af en internetudbyder og det trådløse adgangspunkt hver især separate MAC-adresser. Derudover har det trådløse modtagerkort i en individuel computer også en MAC-adresse og SSID. Langt størstedelen af ​​routere på markedet i dag understøtter forbedret SSID, som gør det muligt at tildele et navn til netværket. Dette giver en bruger på en virksomhed med gratis trådløst internet adgang til tjenesten ved navn på netværket snarere end ved hjælp af en 32-cifret kode.

Fungere

Hvad er et SSID?

SSID'er tildeles typisk under installationsprocessen for routeren eller det trådløse adgangspunkt (WAP). Forbrugerklasse WAP'er og routere har opsætningsfunktioner, der kan køres ved installation. For eksempel er standardnavnet for Linksys-brandroutere "linksys". Mange navngiver deres adgangspunkter med deres egne efternavne eller navnene på de virksomheder, som netværkene blev oprettet for. Oprettelse af et unikt navn er afgørende for brugervenlighed og en stabil forbindelse.

Misforståelser

Bare fordi et SSID sendes til en bruger, betyder det ikke, at brugeren kan oprette forbindelse til det pågældende netværk. En computers trådløse software kan finde flere netværk i nærheden, men der er en meget god chance for, at netværksets ejer har sikkerhedsforanstaltninger på plads for at begrænse adgangen. For mange er dette for at beskytte "trådløse krybskyttere" eller mennesker, der stjæler deres naboers internetforbindelse uden at betale for deres egen. Ved adgangskodebeskyttende netværk forhindrer brugerne også andre i at få adgang til filer på deres netværk.

Overvejelser

Producenter af routere og WAP'er har introduceret en funktion, der giver brugerne mulighed for at deaktivere udsendelsen af ​​SSID. På overfladen virker dette som et effektivt sikkerhedsværktøj til at forhindre folk i at krybskytte bredbånd. Stop af SSID-udsendelsen forhindrer imidlertid ikke signalet i at blive cirkuleret. Sofistikerede computerbrugere har været i stand til at omgå denne blok. Den enkelte computers trådløse adgangskort har sin egen MAC-adresse og SSID, og ​​brugerne beskytter dem typisk ikke. Potentialet eksisterer, at en ekstern bruger kan finde dette SSID, gå ind i computeren uden at bruge en adgangskode og enten have adgang til computerens indhold eller dens internetforbindelse. Derfor anbefaler IT-fagfolk ikke dette som det eneste niveau af netværkssikkerhed.