Flash Drive vs Memory Stick

To store konkurrenter i kampen om dine hukommelseskøbende dollars er memory stick og flashdrev. Disse to teknologier er ens, hvis de ikke er identiske på mange måder, men der findes betydelige forskelle. Mens nogle af forskellene er mindre, foretager nogle nøje kontrol, inden de beslutter, hvilken type enhed der passer til din applikation.

Under kølerhjelmen

Inde i plastikhuset er hukommelsessticks og flashdrev næsten identiske. Vigtigst er det, at begge bruger Nand flash-teknologi, som uanset hvilken enhed den betjener lider af hukommelsesslid. Hukommelsesslitage betyder, at data kun kan skrives så mange gange, før hukommelsen svigter. Dette kan variere fra 10.000 omskrivninger for single-level cell (SLC) -baseret Nand Flash til 100.000 for multilevel cell (MLC) -baserede enheder. Selvom dette virker som et problem, hvis du fuldstændigt udfyldte og slettede en enhed en gang om dagen, ville det tage 27,39 år at bære den ud.

Koste

Der er betydelige forskelle i omkostninger mellem hukommelsessticks og flashdrev. Detailpriserne for hukommelsessticks er fem til 20 gange højere end et flashdrev med sammenlignelig hukommelseskapacitet. Universal seriel bus (USB) flashdrev er derimod billige og ser ud til konstant at blive billigere. Faktisk gives flashdrev ofte væk i produktkampagner.

Holdbarhed

Den fysiske holdbarhed af flashdrev og hukommelsessticks er en seriøs overvejelse. Flash-drevdesignere har til hensigt, at de skal være i lommer, punge, rygsække og på nøgleringe. Du kan træde på de mere holdbare modeller og derefter sparke dem i en sø, og de fungerer stadig. Den svageste del af et flashdrev er USB-stikket, og de fleste leveres med et dæksel for at beskytte det. Hukommelsessticks er ikke så hjertelige. Memory stick-designere har til hensigt at være lukket og beskyttet inde i et kamera eller en anden enhed.

Kompatibilitet

Kompatibilitet vil sandsynligvis være den afgørende faktor for dig. Flash-drev kan bruges med alt, hvad der har en USB-port. Hvert større operativsystem og mange andre enheder såsom spilkonsoller understøtter flashdrev. Hukommelsessticks er enhedsspecifikke og kan ikke læses direkte af en standard pc, medmindre den har en kortlæser, der er kompatibel med hukommelsessticks. Men hvis en enhed, du bruger, f.eks. Et digitalt kamera, bruger hukommelsessticks, har du ikke andet valg end at få en.

Forældelse

Memory sticks konkurrerer med flashdrev om at være det hukommelsesformat, der bruges i alt fra kameraer til mobiltelefoner. I denne krig har hukommelsesstifterne formået at overleve, men næsten alle formater har taget et bagsæde til flashdrevet. For at sige det enkelt kæmper hukommelsessticks for at overleve, mens flashdrev er i stigning.