Sådan oversættes dokumenter med Open Office

Open Office er en gratis softwarepakke, der er tilgængelig for computerbrugere, og som er kompatibel med Microsoft Office-produkter. Programmet giver brugerne mulighed for at oprette dokumenter, administrere databaser, udføre matematiske beregninger og endda oprette regneark. Når du bruger Open Office, kan det være nødvendigt at du oversætter dokumenter til og fra flere sprog. Denne funktion understøttes (også gratis) ved at installere Open Office Translator-plugin-programmet på din computer.

Trin 1

Download "OOTranslator" plugin, der er angivet som den første ressource i denne artikel. Du bliver nødt til at vælge webbrowserindstillingen "Stol på dette websted", når du bliver bedt om det i Internet Explorer eller Mozilla Firefox, hvis pop-up-blokering er aktiveret på din computer.

Trin 2

Installer oversættelsesudvidelsen i Open Office ved at dobbeltklikke på den downloadede installationsfil. Når du installerer filen, skal du sørge for at vælge muligheden for at føje udvidelsesknappen til Open Office “Ikonbjælke”, når installationsmenuen beder om det.

Trin 3

Åbn Open Office tekstbehandler ved at dobbeltklikke på programikonet på din computers skrivebord. Vælg menuen "File" efterfulgt af menuindstillingerne "New" og "Document". Skriv derefter en sætning i dokumentet for at teste oversættelses-plug-in-funktionen.

Trin 4

Vælg knappen "OOTranslator", der findes på værktøjslinjen Åbn Office-menuen, når du er færdig med at oprette dit dokument. Vælg derefter det ønskede sprog, du vil oversætte dit dokument til, fra listen over sprog i plug-in-menuen.

Klik på "OK" eller "Udført". Dit dokument bliver nu maskinoversat.