Hvorfor fremstilles ikke Apple-produkter i Amerika?

Så længe som i 2002 blev de fleste af Apples produkter fremstillet i USA. Hvad skete der? Hvorfor er næsten alt, fra Macs til iPhones, lavet i Kina nu? New York Times giver en dybdegående rapport om Apples flyt i udlandet, og det er ikke så enkelt som du måske tror.

Det er ikke kun, at arbejdere er billigere i udlandet. Apples ledere tror snarere på de store fabrikker i udlandet, såvel som fleksibilitet, flid og industrielle færdigheder hos udenlandske arbejdstagere har overgået deres amerikanske kolleger, at "Made in the USA" ikke længere er en levedygtig mulighed for de fleste Apple-produkter.

Hvis du nyder podcastet "Mr Daisey og Apple Factory", vil du sikkert også læse dette også, da det kaster lys over forretningsbeslutninger, der driver fabrikker som Foxconn. Her er et eksempel på udfordringen, Apple oplevede, da vi ansatte dygtige ingeniører i USA vs Kina:

Apples ledere havde anslået, at der var behov for ca. 8.700 industrielle ingeniører til at overvåge og lede de 200.000 montørarbejdere, der i sidste ende var involveret i fremstilling af iPhones. Virksomhedens analytikere havde forventet, at det ville tage så lang tid som ni måneder at finde ud af, at mange kvalificerede ingeniører i USA. I Kina tog det 15 dage.

Den lange læsning indeholder også flere anekdoter om Steve Jobs og Tim Cook, samt masser af citater fra andre uspecificerede nuværende og tidligere Apple-ledere. Hvis du er interesseret i Apple og Apple historie, gå ikke glip af det.

Læs New York Times: Hvordan USA tabte på iPhone arbejde