Sådan rengøres VHS-bånd

Elementer, du har brug for

  • Blød fnugfri klud eller væv (som dem til rengøring af kameralinser)

  • Klæbebånd af høj kvalitet

  • Saks

  • Skruetrækker

Selvom VHS-bånd ikke lige er banebrydende teknologi i dag, har mange af os stadig dem og nyder at spille dem i vores noget forældede videobåndoptagere. Hvad gør du, hvis du finder ud af, at dit yndlingsbånd er blevet stærkt beskadiget, og du ikke kan eller ikke vil erstatte det med en skinnende ny DVD? Heldigvis er reparationen enkel og billig. Du har kun brug for forsyninger, som du sandsynligvis allerede har hjemme, og du vil være øjeblikke væk fra at se dit bånd igen.

Lad båndet tørre, hvis det er vådt. Arbejde med våd tape vil sandsynligvis medføre yderligere skader.

Spol båndet tilbage, hvis det er muligt uden at ødelægge din videobåndoptager i processen. Åbn kassetten, og træk en fod eller så tape ud. Tør forsigtigt hver side af båndet med kluden eller vævet. Fjern så meget snavs som muligt. Fortsæt hele båndets længde.

Hvis sektioner af båndet er ekstremt krøllede eller revet, skal du klippe båndet på begge sider af skaden og bruge klæbebåndet til at forbinde enderne sammen igen. Fjern så lidt af VHS-båndet som muligt, da du fjerner noget af indholdet af videoen med hver tomme, du klipper. Denne type splejsning er ikke ekstremt holdbar og bør betragtes som en midlertidig løsning.

Skil kassetten ad, hvis den indeholder yderligere snavs, støv eller fugt. (Vejledning til denne adskillelse findes på linket vist i Ressourcer nedenfor.) Rengør kassetten grundigt, eller flyt selve båndet ind i en ny, renere kassette.

Saml VHS-båndet igen, og prøv at afspille det i videobåndoptageren. Det kan være nødvendigt at gentage denne proces, hvis du fortsat ser dårlig billedkvalitet eller andre fejl i båndets afspilning.

Advarsler

Forsøg ikke selv denne procedure på en video, du ikke kan erstatte, eller som er ekstremt værdifuld for dig. For eksempel er det sandsynligvis bedst at lade en professionel reparere din video af dit barns første skridt - og måske at få VHS-båndet konverteret til digital form på samme tid.