Sådan søger og finder du specifikke filtyper og filformater i Mac OS X

Mac-brugere, der søger efter bestemte filtyper og filformatkampe på deres computer, kan gøre jobbet dramatisk lettere ved at udstede rigtige søgeoperatører til Find-funktionerne i Mac OS X. Søgeoperatører af filtype kan bruges direkte i Spotlight og også i Finderbaseret søgefunktion, og de kan enten være meget specifikke for et bestemt filformat (for eksempel en JPEG) eller mere generelt til en filtype (for eksempel en film).

Lad os gå gennem nogle eksempler på hvordan du bruger disse til at søge efter og matche en række filtyper og filformater i Mac OS.


Som en hurtig påmindelse kan du åbne Spotlight-søgning ved at trykke på kommandoen + mellemrumstastekombinationen hvor som helst i Mac OS og Mac OS X, og du kan åbne en ny Finder-søgning med Command + F, hvor som helst i Mac-filsystemet, skrivebordet, eller Finder.

Søgning efter en generel filtype i Mac OS

Hvis du ved, du vil finde og matche generelle filtyper, kan du bruge generaliserede filoperatører i søgefunktionerne i Mac OS som sådan:

kind:(file type)

Søgeoperatører af filtype kan være ting som 'billede', 'film', 'musik', 'email', 'ansøgning', 'tekst', 'arkiv' osv.

Hvis du f.eks. Vil finde alle billeder i en mappe eller søge efter en fil, du ved, er et billede, kan du bruge følgende operatør:

kind:image

Hvis de bruges i Spotlight (kommando + mellemrum), vises kampene efter nyeste brug, men du kan klikke på "Vis alle i Finder" for at se alle kampe for søgetypen.

Hvis typen type: type operatør bruges i Finder-vinduerne, vil den som standard søge efter hele computeren for kampe af den pågældende type (i det forrige eksempel, alle billeder eller i nedenstående eksempel alle musik).

Søger efter specifikke filformatmatches i Mac OS X

Hvis du antager et bestemt filformat, kan du også bruge filformatoperatører, når du søger på Mac'en, ligesom:

kind:(file format)

Søgeoperatører i filformat er ret bogstavelige, hvilket betyder at du kan angive noget som jpeg, gif, aiff, pdf, rtf, psd, mp3 eller zip. filformat.

For eksempel at søge efter kampe, der er mp3-filer, ville du bruge:

kind:mp3

Ligesom før kan du bruge disse operatører i enten Spotlight eller med direkte Finder-søgninger.

Søgning efter filnavne og specifikke filtyper / -formater på Mac

Du kan tage filtype og filformat søgninger videre ved at bruge søgeoperatøren som et præfiks for at indsnævre en navnesøgning også. Brugen af ​​en operatør i dette scenario ville være som sådan:

kind:(operator) "text to search match"

I dette billedeksempel med Spotlight søger vi efter 'kind: pdf' og tekstkampen 'user_guide' med 'kind: pdf' user_guide '"

Dette virker godt, hvis du kender et generelt navn og en filtype, men kan ikke huske filformatet eller det nøjagtige navn (for eksempel hvis du ved, det er en billedfil og havde teksten 'iPhone' i filnavnet, men kan ikke Husk den nøjagtige fil selv).

Søgeoperatører er meget magtfulde og kan gøre lokalisering af ting på Mac meget nemmere, uanset om du starter fra Spotlight-søgefunktionen eller en generel Finder-baseret filsøgning. Du kan lære mere om generelle Spotlight-søgende operatører til OS X her, eller læs et par mere specifikke brugssager, f.eks. At finde store filer på Mac'en med størrelsesøgninger eller finde filer fra en bestemt dato med et andet operatørsæt eller endda søge system filer i Mac OS X.

Kendskab til andre nyttige anvendelser af søgoperatører på Mac'en? Lad os vide i kommentarerne.