Kontrollér og Rediger indstillinger for automatisk korrigering fra kommandolinjen i OS X

Staveautomatiske funktioner har tendens til at være delende, med Mac-brugere plejer at enten elske det eller hatte det. De fleste Mac-brugere ved, at de nemt kan slukke for autokorrektur gennem en OS X-systempræferenceændring, men Systemindstillingerne er kun tilgængelige fra den grafiske grænseflade af en Mac. Hvis du ønsker at automatisere aktivering eller deaktivering af autokorrektion for systemkonfiguration eller installationsskript, kan du finde det nyttigt at vide, at du ikke kun kan kontrollere den aktive status for autokorrektur, men også deaktivere og aktivere autokorrektur fra kommandolinjen i OS X ved at bruge en standardkommandostreng. Dette kan være godt i konfiguration, og det kan også være praktisk til fjernbetjeninger.


Dette virker i alle versioner af OS X, der omfatter autokorrektion af typografier, herunder OS X Yosemite og OS X Mavericks. Kommandolinjens tilgang til dette er selvfølgelig beregnet til avancerede brugere, der ville have god grund til at bruge terminalen til at ændre en systemindstilling, der ellers skiftes med indstillingen "korrekt stavning" i stedet.

Aflæser den aktuelle autokorrekturindstilling i OS X med standardindstillinger

Vil du finde ud af kommandolinjen, hvis en bestemt Mac har autokorrektur aktiveret eller ej? Brug følgende standardkommando:

defaults read -g NSAutomaticSpellingCorrectionEnabled

Hvis du ser en 1, er autokorrektur på, og hvis du ser en 0, er den slukket. Binary.

(En hurtig side notat, du kan erstatte "-g" med "NSGlobalDomain", hvis du vil af klarhed eller anden grund, vil alle standardkommandoer på denne side virke ens med enten)

Deaktivering af autokorrektion med en standardkommandolinjestring i OS X

Åbn Terminal-appen, og indtast følgende standard standardstreng:

defaults write -g NSAutomaticSpellingCorrectionEnabled -bool false

Ændringen skal overføre til alle apps med det samme og kræver ikke en genstart, selv om nogle apps synes at være lidt mere stædige og genstart kan det være nødvendigt. To bemærkelsesværdige undtagelser, der skal håndteres særskilt, er Pages og TextEdit, som bruger en ekstra separat korrektionsmekanisme til typografier og grammatiske fejl.

Bemærk, at denne ændring også vises i indstillingerne System Preferences panel. Så hvis du slukker det i kommandolinjen, vises stavekorrektionsfunktionen også i tastaturindstillingerne og omvendt.

Genaktivere Autokorrektur med Terminal i OS X

Hvis du bestemmer, at du vil have autokorrektur slået til igen, vil du blot gøre det ved at ændre 'false' til 'true' i den ovennævnte kommandostreng. Syntaksens fulde standardindstillinger for at genaktivere autokorrektur i OS X er som følger:

defaults write -g NSAutomaticSpellingCorrectionEnabled -bool true

Igen vil ændringerne træde i kraft straks, og der kræves ikke en genstart, og indstillingsjusteringen vil også gennemføre ind i GUI-baserede system præferencepanel.