Find lokale lister og restauranter med spotlight i Mac OS X

Spotlight er den fantastiske søgemaskine, der er indbygget i OS X og iOS, og mens de fleste mennesker forbinder Spotlight-søgninger med at finde dokumenter på deres Mac eller starte applikationer, har funktionssætet udvidet dramatisk siden OS X Yosemite. Et af de mere nyttige tricks, der findes i den reviderede Spotlight-søgning, er muligheden for at søge efter lokale steder, som omfatter alt fra restauranter, caféer, virksomheder eller næsten alt andet, der kan findes via Yelp eller en Apple Maps-søgning. Bedste af alt, kan hele søgningen efter en lokal notering ske fra hvor som helst på Mac.


Bemærk, at du skal have OS X-lokaliseringstjenester aktiveret på Mac'en for at kunne nøjagtigt bruge Spotlight-lokaloversigtssøgningen. Denne indstilling er som standard tændt i OS X til Spotlight og Maps, så medmindre du slukker den selv, skal den fungere uden nogen ændring. Ud over dette scenario virker det bare perfekt og fejlfrit, selvom jeg har konstateret, at langt de fleste Mac-brugere har ingen anelse om, at denne funktion findes i OS X Yosemite.

Sådan kan du bruge denne pæne Spotlight lokal søgning evne i to enkle trin:

1: Hit Command + mellemrumstasten for at indkalde Spotlight i OS X som sædvanlig

Kommando + mellemrum er den universelle spotlight tastetryk, i de nyeste versioner af OS X vil du se en lille sort boks svæver over alt som dette:

(Spotlight-feltet vil blive sat, indtil du enten rammer Escape eller klik et andet sted med musen)

2: Indtast lokaloplysning, restaurant, forretning, butiknavn for at finde det øjeblikkeligt fra Mac OS X

Indtast bare navnet, du behøver ikke at trykke på retur. Den øverste liste vil sandsynligvis være din matchede lokale fortegnelse, men hvis det ikke behøver du bare at søge efter kampen under afsnittet "Kort" i Spotlight-resultaterne. Her er et eksempel ved hjælp af "McDonalds", som finder den nærmeste placering af den restaurant:

Spotlight-resultater opdages, når du skriver, og som nævnt behøver du ikke at trykke Retur for at se et resultat eller starte søgningen. Hvis du trykker på Retur-tasten, starter det valgte resultat faktisk, og du kan navigere rundt i de lokale Spotlight-søgefortegnelser på samme måde som med andre Spotlight-søgninger ved hjælp af tastetryk.

Hvis du tilfældigvis har et dokument på din Mac, der deler navnet på din søgning, eller som indeholder dit lokalnotationssøgning, vises den fil først, så se bare under listen over kort som allerede nævnt. Det er det, der vises i skærmbilledet ovenfor, fordi den samme restaurant henvises til i Apple Pay-installationsguiden (McDonalds tager Apple Pay og er nævnt i artiklen). Dette skyldes, at lokale filer foregår i forhold til andre søgninger og resultater, der findes med Spotlight, selvom du kan ændre Spotlight-søgeprioritet i OS X, hvis du hellere ikke vil være tilfældet.

Opkald til lokal liste, vejledning og mere

Når du har fundet din lokale fortegnelse, finder du deres telefonnummer, startside, adresse, prisoplysninger, bedømmelse og anmeldelser og andre Yelp-data. Hvis din Mac har en nærliggende iPhone med iOS 8.0 eller nyere, kan du ringe til det nummer, der vises i dette Spotlight-resultat lige fra din Mac, bare ved at klikke på det. Opkaldet bliver automatisk sendt fra FaceTime-appen og gennem din iPhone, mens du bruger Mac-højttalere og mikrofon.

Derudover kan du vælge indstillingen "Directions to Here" for øjeblikkeligt at starte i Maps-appen på Mac'en for at få anvisninger i OS X, som disse retninger nemt kan deles fra Mac til din iPhone, så du hurtigt kan komme videre på din iPhone vej.

Dette er en rigtig god funktion, der let overses, men når du bliver vant til at bruge den, vil du næsten helt sikkert vende til Spotlight for at udføre enkle lokale søgninger, når alt du behøver er et sted eller telefonnummer.