Sådan konverteres Wii Nunchuk til USB

Elementer, du har brug for

  • PIC 18F2550 mikrokontroller

  • USB-kabel

Nintendo Wiis sekundære controller kaldes "nunchuk" og fastgøres til den primære Wii-fjernbetjening gennem et specielt stik. Nunchuk kan bruges som en højopløsningsmus med en pc, forudsat at der findes en USB-grænseflade til at forbinde nunchuk til pc'en. Du skal bruge et USB-controller printkort, men der kræves ingen lodning eller elektronisk dygtighed. Computeren genkender nunchuk, som om det var en mus, og hverken computeren eller nunchuk vil blive beskadiget, når den bruges. Nunchuk vil også kunne fortsætte med at blive brugt med Wii-fjernbetjeningen.

Tilslut nunchuk-stikket til inputporten på PIC 18F2550-mikrocontrolleren. Tilslut den ene ende af USB-kablet til outputporten på PIC 18F2550-mikrocontrolleren. Sæt den anden ende af USB-kablet i en USB-port på computeren.

Begynd at bruge nunchuk, som om det var en mus på en Macintosh-computer med det samme. Klik på knappen "OK" i popup-vinduet "Detekteret ny hardware", der vises på skærmen, hvis du bruger en pc. Brug nunchuk, som om det var en mus, når popup-vinduet forsvandt.

Skub nunchuk frem og tilbage for at flytte musemarkøren på skærmen. Juster markørhastighedsknappen på PIC 18F2550 mikrokontroller for at fremskynde eller bremse musemarkørens reaktion på det accelerometer, der bruges i nunchuk.

Klik på "Z" -knappen foran nunchuk for at aktivere musens venstre klik. Klik på "C" -knappen foran nunchuk for at aktivere musens højreklik.

Frakobl USB-kablet fra computeren, når du er færdig. Afbryd nunchuk fra inputporten på PIC 18F2550 mikrocontroller, når du er færdig.

Tips

PIC 18F2550 mikrocontroller kan placeres inde i en kasse, hvis du vil beskytte komponenterne, mens du bruger den.

Advarsler

Sæt ikke PIC 18F2550-mikrocontrolleren ned på tæpper, da der kan genereres statisk elektricitet, der forkorter det.