Sådan konverteres WMA til Doc

Konvertering af en WMA-fil (Windows Media-lyd) til DOC (Microsoft Works) giver en nem måde at læse eller søge i en lydoptagelse af tale uden at skulle lytte til eller transkribe hele optagelsen. Et let program til at konvertere tale til tekst er Wave to Text, som du kan downloade og prøve gratis. For at bruge det skal du først konvertere WMA-filen til WAV og derefter konvertere den færdige tekstfil til DOC.

Trin 1

Download Wave til tekst, udpak filerne og installer programmet.

Trin 2

Åbn Media Convert, et gratis filkonverteringswebsted. Klik på "Gennemse", og vælg din WMA-fil.

Trin 3

Vælg "WAVE form audio format (* .wav)" under "Output format." Under "Avancerede indstillinger" skal du vælge "Mono" for "Lydkanaler" og "22050 Hz" for "Lydsamplingsfrekvens." (Hvis du konverterer WMA-filen til WAV med en anden konverter, skal du sørge for at ændre indstillingerne, ellers fungerer den muligvis ikke med Wave to Text.)

Trin 4

Klik på “OK” for at konvertere filen. Når den er færdig med at konvertere, skal du klikke på linket til den konverterede fil og gemme en kopi på din computer.

Trin 5

Åbn Wave til tekst, og klik på "Konverter Wave til tekst."

Trin 6

Klik på "Tilføj" for at søge efter og vælge din WAV-fil. Klik på "Åbn fil (er)" for at indeksere WAV-filen.

Trin 7

Skift talegenkendelsesnøjagtighed og hastighed til dine ønskede indstillinger, og klik på "Start" for at konvertere.

Trin 8

Klik på "Rediger tekst" på værktøjslinjen Wave to Text. Klik på "Åbn", og vælg din WAV-fil.

Trin 9

Rediger teksten. Hvis du markerer et ord og klikker på "Start redigering", kan du høre det ord, der spilles for at se, om programmets transskription var korrekt. Når du er færdig, skal du klikke på "Gem som tekst" for at gemme den transkriberede tekst som et TXT-dokument (almindelig tekst).

Trin 10

Åbn TXT-dokumentet i Microsoft Word eller et andet tekstbehandlingsprogram, der kan skrive DOC-filer, såsom Open Office.

Gå til "File-> Save as." Vælg "Microsoft Word (* .doc)" under "Gem som type", og klik på "Gem".