Kan du ordne en tør blækpatron?

Selvom inkjetprintere er meget udbredt og værdsat for deres høje udskriftskvalitet og lave omkostninger, kan deres hurtigtørrende blæk udgøre et problem, hvis printeren ikke bruges regelmæssigt. En patron tørrer sjældent helt op, men det er ikke ualmindeligt, at printerdyserne blokeres af propper med tørret blæk. Nogle gange bliver du nødt til at købe en ny blækpatron som et resultat, men først er det værd at prøve at gendanne din eksisterende patron til brugbarhed.

Den selvrensende rutine

Din printers egen printhovedrengøringsrutine skal være dit udgangspunkt. Det er normalt inkluderet som en del af din printerdriver eller kontrolprogram, selvom nogle printere har en knap til det på deres kontrolpanel. Dette udskriver et testmønster med kraftig blækbrug, og at køre selvrenset et par gange vil ofte opløse og løsne det tørrede blæk.

Manuel rengøring

De fleste blæk er vandopløselige, så hvis den selvrensende rutine ikke renser dine dyser, kan du prøve varmt vand i stedet. Sæt patronen i en lav kop eller skål varmt vand i fem til 10 minutter, og lad den hvile på fugtige papirhåndklæder i mindst to timer eller helst natten over. Når det er helt tørt, skal du sætte det tilbage i printeren og prøve selvrenseprocessen igen. Hvis dette ikke virker, skal du fjerne patronen igen og vat dyserne forsigtigt med en vatpind eller en blød klud dyppet i sprit. Hvis en anden runde med selvrensende ikke gendanner patronen, skal du udskifte den.