Almindelige hardware- og softwareressourcer styret af operativsystemer

Et operativsystem er den vigtigste software, der kører på en computer. Uden det kan en computer ikke betjene sin hardware eller køre applikationer og spil. Et operativsystem styrer applikationerne og "ressourcerne" (såsom diskdrev, hukommelse og processorer / kerner). Enhver enhed inde i computeren eller tilsluttet computersystemet administreres af operativsystemet. Operativsystemet administrerer kørende applikationer eller programmer, der kaldes processer.

Processor (er)

Almindelige hardware- og softwareressourcer styret af operativsystemer

Operativsystemet (OS) styrer mindst en processor. Processoren (eller CPU) er den elektroniske chip, der udfører det egentlige arbejde med at udføre en proces, såsom at køre en webbrowser eller afspille musik i en MP3-afspiller. Operativsystemet bestemmer, hvornår og hvor meget tid hver proces får "i processoren." Operativsystemet skifter mellem kørende processer hurtigt nok til at give en illusion om, at processerne udføres samtidigt. I tilfælde af multiprocessor- eller multicore-systemer styrer operativsystemet også, hvilken processor eller kerne, der udfører en proces.

Hukommelse (RAM)

Almindelige hardware- og softwareressourcer styret af operativsystemer

Hvert moderne computersystem har hukommelse, og alle processer findes i hukommelsen, indtil computersystemet er slukket. Operativsystemet styrer, hvor meget hukommelse hver proces skal bruge til sig selv og dets data. Hver gang en tekstbehandler åbner et andet dokument, eller en webbrowser viser en anden side, anmoder programmet om hukommelse fra operativsystemet. Hvis der stadig er hukommelse til rådighed, giver operativsystemet anmodningen og fortæller det anmodende program, hvilken del af hukommelsen det kan bruge. Hvis der ikke er nogen hukommelse, afviser det anmodningen, og programmet skal fortælle brugeren, at der ikke er nok hukommelse til, at det kan åbne dokumentet eller websiden.

Harddisklagring

Et operativsystem er den vigtigste software, der kører på en computer. Uden det kan en computer ikke betjene sin hardware eller køre applikationer og spil. Et operativsystem administrerer applikationerne og ressourcerne (såsom diskdrev, hukommelse og processorer / kerner). Enhver enhed inde i computeren eller tilsluttet ...

De fleste moderne computersystemer har en harddisk. Når et program ikke kører, gemmes selve programmet og dets data på computerens harddisk. Operativsystemet kontrollerer, hvor på harddisken et program og dets data er gemt, forudsat at der er tilstrækkelig plads til rådighed. Programmer, der kræver mere lagerplads end diskdrevet, vil modtage en besked fra operativsystemet. De fleste programmer informerer derefter brugeren om, at der ikke er nok plads til at installere programmet.

Aftageligt medie

system, systemer, tcomputer, processer, perating, drive, computer, kører, proces, hard, operativ, disk, administrerer, udfører, browser

Operativsystemet styrer læsning fra og skrivning til forskellige former for flytbare medier. Det mest almindelige eksempel i dag er et optisk drev, såsom en CD-ROM eller DVD-ROM. Hvis systemet har et diskettedrev, eller brugeren bruger et USB-drev, administrerer operativsystemet al adgang til disse enheder.

Software

Almindelige ressourcer til hardware og software administreret af operativsystemer

Operativsystemet styrer alle processer - ethvert kørende program - på computersystemet. Dette inkluderer tekstbehandlingssoftware, webbrowsere, spil, enhedsdrivere og alle andre typer kørende programmer. Operativsystemet styrer alle disse. Når programmerne påberåbes, tildeler operativsystemet deres prioritering og angiver, hvor meget hukommelse de kan have.

Input-enheder

Almindelige hardware- og softwareressourcer styret af operativsystemer

Operativsystemet reagerer på inputenheder såsom mus, tastaturer, joystick og berøringsskærme ved at underrette forgrundsprocessen (den proces, som computeroperatøren bruger). Forgrundsprocessen reagerer derefter på inputet efter behov. På nogle enheder reagerer operativsystemet også; for eksempel, når musen flyttes, opdaterer operativsystemet musemarkørens position på skærmen.