Fordele og ulemper ved at bruge internettet

Ifølge Internet World Stats-webstedet var 76,3 procent af den amerikanske befolkning internetbrugere i 2009. Internettet har ændret den måde, hvorpå virksomheder driver forretning, og måden folk interagerer med hinanden på. Selvom meget af denne ændring har været positiv, har brugen af ​​Internettet også ulemper.

Fordel: Rigdom af ressourcer

Før Internettet måtte folk ofte søge i trykte bøger, magasiner, tidsskrifter og andre referencer for at hente en lille nugget information. På Internettet er der masser af information. Selvom ikke alt er pålideligt, kan du forfine din søgning efter information ved kun at søge pålidelige websteder eller de officielle hjemmesider fra universiteter eller offentlige organer.

Ulempe: Forkortet opmærksomhedsspændvidde

I en artikel i tidsskriftet "Wired" fra 2010 henviser Nicholas Carr til overflod af information på Internettet som "mange informationshaner, der alle går i fuld spræng." Internettet fremmer vanen med multitasking, skifte fra et websted eller en computerapplikation til et andet, hvilket en Stanford University-undersøgelse fra 2009 antyder kan være skadelig for folks opmærksomhedsspændvidde.

Fordel: Bekvemmelighed

Internettet giver folk mulighed for at lave bank, shopping og socialt samvær i deres eget hjem. I stedet for at stå i lange køer for at købe populære varer, kan du købe dem online og få dem leveret til dig. E-mail og sociale netværkssider giver dig mulighed for at holde kontakten med venner og familiemedlemmer, som du måske ikke har opretholdt kontakt med, da dine eneste muligheder var telefon og breve sendt med posten.

Ulempe: Bedrageri og svindel

Ulempen ved al denne bekvemmelighed er, at du ikke altid ved, hvem der er i den anden ende af internetforbindelsen. Listen over potentielle svindel på Internettet er lang. FBI's websted advarer f.eks. Folk om ikke at give deres kreditkortoplysninger online, medmindre du bruger et sikkert sted. Nogle falske forretningswebsteder svindler folk til at købe varer, der ikke findes eller får intetanende til at "investere" i falske forretningsmuligheder. Sociale netværkssider giver folk mulighed for at udgive sig for andre, vinde tillid fra intetanende brugere og derefter svindle dem med penge.