Forskellen mellem kablede par, fiberoptik, koaksialkabel og satellit

Kabelforbundne par, fiberoptik og koaksialkabel er alle transmissionsmedier designet til at få et signal fra punkt til punkt. Satellit-tv-systemer bruger alle tre til at modtage signaler, transmittere lyd og kommunikere med netværksdekodere. Selvom alle tre kabeltyper er almindelige i de fleste hjem, er der forskelle mellem deres funktioner i forbindelse med satellit-tv-service.

Satellit-tv

Satellit-tv bruger twisted pair-, koaxial- og fiberoptiske kabler til at interfacere med dekodere. Satellit-tv fungerer ved at modtage et signal, der sendes fra en satellit, der kredser om jorden. Disse signaler samles derefter på et tag eller en stangmonteret skål og sendes ind i hjemmet.

Twisted Pair

Twisted pair-kabler, der ofte bruges i hjem som Ethernet-kabler, bruges til at koble computernetværk. Twisted-pair kabler består af tre til seks snoede par ledninger, der bruges til signal transmission. Satellitsystemer bruger også telefontråd, hvilket er en anden form for uskærmet twisted-pair (UTP) kabel. I tilfælde af satellit-tv anvendes Ethernet-kabler til netværksudstyrede dekodere med computernetværk, så abonnenter kan se dekoderdetaljer og foretage fjernprogrammeringsændringer. Telefonkabler er nødvendige i mange tilfælde, når du bestiller premium pay-per-view-indhold. Disse data sendes til udbyderen under dataoverførslen om natten til fakturering.

Fiberoptik

Fiberoptiske kabler bruges ofte til at sende digitale lydsignaler fra satellitdekodere til hjemmebiografmodtagere. Fiberoptik består af glas- eller plaststrenge, der bærer transmitteret lys som signalbærer. Dette er et støjfrit datasystem, som er billigt at anvende på hjemmet og kommercielt udstyr. Fiberoptiske kabler muliggør brug af "surround sound" med satellitdekoderbokse.

Koaksiale kabler

Koaksialkabler består af en kobbercentre leder omgivet af flere lag afskærmning. Dette er kablet, der bruges til at forbinde en parabol til en dekoder. Disse kabler er meget modstandsdygtige over for elektromagnetisk interferens og radiointerferens, hvilket gør dem ideelle til at sende delikate lave niveau digitale signaler til satellitdekodere.