Single Voice Coil Vs. Dual Voice Coil subwoofere

Subwoofere producerer meget lavfrekvente lyde, også kendt som bas. Subwoofere kan tilsluttes med enten single- eller dual-voice-spoler. Spoleledningerne i subwooferen fungerer med strøm sendt fra forstærkeren for at producere lyd.

Single-Voice Coil

Single-voice spoler vil tilbyde et sæt negative og positive terminaler. Disse terminaler bruges til at forbinde lydudstyr til subwooferen. Der er en enkelt spole viklet rundt om højttalercylinderen. Single-voice coil subwoofere kan kun tilsluttes til den angivne ohm (den mængde strøm, som højttaleren tegner).

Dual-Voice Coil

Dual-voice-spoler tilbyder to sæt negative og positive terminaler. To spoler er viklet rundt om højttalercylinderen i en dobbelt-stemmespole. Dual-voice har flere ledningsføringsmuligheder såsom parallel, serie og uafhængig ledningsføring. Parallelle ledninger giver mest output. Serieforbindelse bruger en forstærker med flere subwoofere; uafhængig ledning bruger en spole pr. kanal.

Sammenlignet

Den fremtrædende forskel mellem single-voice coil subwoofere og dual-voice subwoofere er, at dual-voice har flere muligheder for ledningsføring. I de fleste tilfælde tilbyder single- og dual-voice subwoofere de samme specifikationer for frekvens, strøm og boks.