MagSafe vil ikke oplade en MacBook? Det er nok en simpel løsning

MagSafe-strømforsyningen er strålende, idet du bruger magneter til at sikre en forbindelse mellem en MacBook og AC-opladeren. Den bryder ikke kun hurtigt væk for at forhindre uheld, men det går også hurtigt til at give strøm til Mac. Det virker normalt fejlfrit, men i nogle sjældne tilfælde er MagSafe-adapteren tilsyneladende tilsluttet lige fint, men der bliver ikke sendt noget til computeren. Heldigvis er disse problemer normalt nemme at løse, så fortsæt gennem trin 1 til 3 beskrevet nedenfor for at få din MagSafe til at genoplade Mac-batteriet igen.


Og ja, disse trin er ens for MacBook Air eller MacBook Pro med et indbygget batteri og en magnetisk MagSafe-opladningsadapter.

1: Kontroller, at MagSafe er tilsluttet & Prøv et andet udtag

Ja, det vil sige, sørg for, at adapteren er tilsluttet en stikkontakt, og at MagSafe-vekselstrømsadapteren eller vægadapteren er korrekt tilsluttet og sikret. At prøve en anden stikkontakt er også kritisk, fordi det regner ud, at stikkontakten er problemet (og hvem har ikke haft erfaring med at tilslutte noget til et ikke-fungerende stikkontakt før?).

Kontroller også for eventuelle fejl eller frays i adapteren. Hvis MagSafe-kablet er revet, fraieres, beskadiges eller opladerenes indvendige funktioner på nogen måde udsættes, må du ikke bruge MagSafe. Udskift det straks.

2: Kontroller MagSafe Ports for Debris

Tjek nu MagSafe-portene for genstande eller genstande. Se nøje på både adapterkablet selv og på porten på siden af ​​MacBook Pro / Air. Udenlandske genstande, der forstyrrer den fysiske forbindelse mellem opladeren og computeren, er en af ​​de mere almindelige årsager til, at MagSafe-adaptere tilsyneladende ikke vil overholde en afgift. Billedet nedenfor viser, hvordan et lille stykke af noget, der blokerer en forbindelse, kan være svært at se, så tjek nøje.

(Bemærk den lille metalliske partikel, der er smukt gemt i hjørnet af porten. Ja, dette er et rigtigt fotodel taget under fejlfinding af en MacBook Air, der ikke ville oplade.)

Hvis du ser noget fast i MagSafe-adapteren eller Mac-porten, skal du tage stikket ud af væggen og frakoble Mac'en fra en hvilken som helst strømkilde, og brug derefter en træobjekt som et tandstikker til at fjerne det fra porten. Brug aldrig noget metal til dette formål.

Det kan lyde dumt eller usandsynligt, men det sker oftere end du tror. Fordi bærbare computere og MagSafe-adaptere ofte bæres i rygsække, punge og poser, kan de akkumulere lint og andre partikler, der kan forhindre en ordentlig forbindelse. Derudover kan den samme magnetiske forbindelse, som gør MagSafe-adapteren så vidunderlig, også tiltrække andre stykker af små ting, der bare er store nok til at forhindre en afgift, samtidig med at det er meget svært at visuelt identificere.

3: Nulstil SMC

Hvis du har bekræftet MagSafe-adapteren, er den alle tilsluttet korrekt, og porten er fri for forhindringer, skal du vælge at nulstille System Management Controller (SMC). Dette kan løse mange strømrelaterede problemer med Mac'er, fra mærkelig ventilatoradfærd, til batterier, der ikke oplades, MagSafe-adapteren bliver ikke identificeret som tilsluttet eller overladet en afgift, batteriet mangler besked, afslag på at sove eller vågne korrekt blandt en række forskellige andre problemer.

Nulstilling af SMC på en MacBook Air, MacBook Pro og Retina MacBook med et batteri, der ikke er fjernet, er let og færdigt som følger:

  1. Luk MacBook'en ved at gå til  Apple-menuen> Luk ned
  2. Tilslut MagSafe-strømforsyningen
  3. Hold samtidigt Shift + Control + Option + Power nede i ca. 4 sekunder, og slip derefter alle sammen
  4. Tryk på tænd / sluk-knappen for at starte MacBook'en med en reset SMC

For at præcisere disse er de nøjagtige nøgler, der skal trykkes, når Mac'en er slukket med adapteren tilsluttet for at nulstille SMC:

Hvis du har en ældre model MacBook med et fjernbatteri, er trinene lidt anderledes, du kan følge vores instruktioner eller Apples officielle instruktioner for at udføre samme SMC reset på disse computere.

Nulstilling af SMC sletter alle strømindstillinger på Mac, så hvis du har tilpasset indstillinger inden for energibesparende eller andetsteds, skal du indstille dem igen, da alle strømindstillinger vender tilbage til OS X-standardindstillingerne.

MacBook-batteriet skal nu oplades fra MagSafe som normalt

Når Mac'en er startet, skal den oplades fint, som det fremgår af MagSafe-lyset, der er orange eller grønt.

Hvis du stadig har problemer, og Mac'en ikke oplades, kan MagSafe-adapteren selv (fejlagtigt sjælden forekomme) eller MacBook-logikkortet svigte (en anden sjælden forekomst). Hvis du kan, kan du prøve en anden MagSafe-adapter for at se, om den fungerer sammen med Mac.

Hvis du har gjort de ovennævnte trin, og batteriet fortsætter med at oplade, og MagSafe-adapteren ikke virker, skal din næste indsats planlægge en aftale eller et telefonopkald med Apple's officielle supportkanaler for at få MacBook, batteriet og MagSafe-adapteren så på. Nogle gange kan det være en hardwarefejl, selvom det er ret sjældent.