Sådan designer du en åben baffelhøjttaler

Åbne baffel-højttalersystemer får deres navn fra det faktum, at højttaleren kun anvender et frontalt monteringsbræt til højttalerne. Uden et kabinet bag højttalerne lider åbne baffel-design af mangel på bas og lav effektivitet. De er dog relativt lette at bygge og tilbyder en mærkbar følelse af plads omkring instrumenter, når man lytter til musik.

Trin 1

Vælg en driver, der fungerer optimalt i et udendørs miljø. Sådanne chauffører har lav udflugt og skal være så store som designet kan klare. Husk, at en driver i et åbent baffel-design har alvorlige problemer, der producerer frekvenser, der er lavere end diameteren på hver driver.

Trin 2

Brug multipler af hver basdriver, der er valgt for at forstærke basresponsen. Planlæg at bruge en forseglet eller portet subwoofer til at forstærke frekvenser, som højttalere med åben baffel ikke kan. Anbring højttalerne, når de er færdige, i et hjørne, hvis det er muligt, for at forstærke hver drivers bagbølge.

Trin 3

Sørg for, at du har værktøjerne til at opbygge højttaleren. Har en bordsav, router til hulskæring, fiberplade af mellemdensitet til selve bafflen, en boremaskine og skruer til at holde det hele sammen.

Planlæg at bruge en equalizer (EQ) for at udjævne højttalerens respons. Åbne baffel-design har en stor bump i output nær driverens resonansfrekvens. Se producentens specifikationer og se efter en specifikation kaldet "Fs." Forvent at bruge EQ til at reducere output for denne frekvens, når højttaleren er færdig. Indse, at hver driver i højttalerarrayet har dette problem, så planlæg derefter.