Sammenligning af processorhastigheder

Computerens fremgang i de sidste årtier har omdefineret vores kultur. Processorhastighed er den første ting, der kommer til at tænke på, når man tænker på computerens hastighed; hukommelse eller RAM betragtes efter det. Med nutidens tempo og livsstil er det en hovedpine for de fleste af os at have en computer med lav ydeevne. Tiden ser ud til at gå hurtigt, og det er bydende nødvendigt, at vores computerprocessorer fungerer lige så hurtigt.

Fart

For at måle en processors hastighed bruges klokket hastighed til at måle mængden af ​​information, der behandles inden for en bestemt tidsperiode. Hertz er den givne måling for at tælle en processors hastighed. En enkelt Hertz svarer til en enkelt cyklus pr. Sekund. En megahertz er en million cyklusser i sekundet, og en gigahertz er en milliard. Sidstnævnte er den almindeligt anvendte urfrekvens i dag.

Kapacitet

I øjeblikket er der processorer, der tilbyder hastigheder ud over 2 gigahertz. Disse processorer har adskillige muligheder, der gør det muligt for dem at arbejde hurtigt og med en processorkraft parallelt med dens hastighed. Jo højere hastighed og effekt, jo større mængder information og applikationer kan en processor håndtere.

Benchmarking

Benchmark-tests på processorer tager processorhastigheder, busarkitektur og andre variabler i betragtning for at bestemme den hurtigste processor. Sammenligning af processorer er en kedelig opgave, der sammenligner mange variabler. Du bør søge resultater fra en pålidelig kilde, når du bestemmer de hurtigste processorer.

Effektivitet

Processorens samlede hastighed påvirkes af mere end bare urets hastighed. Variabler som rørledningsevne, instruktions sæt, flere kerner og mikroarkitektur har direkte indflydelse på hastighedstest. Selvom disse variabler bidrager til hastigheden, påvirker visse programmer og applikationer også resultaterne betydeligt. Programmer og applikationer kræver en vis behandlingshastighed og rigelig hukommelsesplads til at køre; jo flere programmer, der er aktive og indlæst i hukommelsen, jo mere påvirker det processorens ydeevne.

Hukommelse

RAM (Random Access Memory) påvirker også processorens hastighed. Processorer kan udføre deres arbejde godt, når RAM er optimeret til systemet. Hvis der er lidt RAM eller hukommelse til rådighed for programmer og data, der skal lagres, lider processorhastigheden ved at skulle få adgang til data oftere. Jo mere hukommelse der er, jo hurtigere kan processoren også få. Logisk er det spild at have en højhastighedsprocessor uden at bruge RAM til sit fulde potentiale.