Sådan konverteres dokumenter til PDF-format i Sharepoint

Microsoft Sharepoint-platformen giver projektteamene mulighed for at være vært for dokumenter, der kan arbejdes sammen. Konvertering af Microsoft Office-dokumenter til Portable Document Format (PDF) giver administratorer mulighed for at give adgang til filer til deling og arkivering. PDF-filer inkluderer tekst, skrifttyper, grafik og hyperlinks. Opret PDF-versioner af kontordokumenter såsom Word-, Powerpoint- eller Excel-filer i Sharepoint-mapper ved hjælp af Adobe Acrobat.

Trin 1

Opret din strategi til konvertering af dokumenter i dine Sharepoint-mapper til PDF-filformatet. Muligheder for at samarbejde udgør også risici. For eksempel kan brugere ændre indhold enten utilsigtet eller uden behørig autoritet.

Trin 2

Fra din Microsoft Sharepoint-mappe skal du ændre visningen fra Alle dokumenter til Explorer-visning.

Trin 3

Højreklik på et filnavn.

Trin 4

Vælg indstillingen "Konverter til Adobe PDF".

Trin 5

Brug funktionen Administrer tilladelser til at give adgang til kildefilen.

Trin 6

Brug funktionen Administrer tilladelser til at give adgang til PDF-filen. Det er ikke nødvendigt at oprette separate Sharepoint-mapper.

Instruer teammedlemmer om at bruge dine PDF-filer, for eksempel i anmeldelser. Dine korrekturlæsere kan læse dokumenterne, kommentere og returnere feedback uden at have adgang til den originale kildefil.