Vis det oprindelige element fra et alias i Mac OS

Brug af Mac-aliaser som en genvej til at starte apps, filer og mapper er et godt trick for Mac-brugere, især når du bruger en serie af aliaser til ellers dybt begravede elementer i Finder-filsystemet.

Men hvad nu hvis du lavede et alias af noget, og du vil nu have adgang til originalen, uanset årsag? Mac'en giver en meget hurtig måde at finde kilden til aliaset, så du hurtigt kan vise den oprindelige app, fil eller mappe, som et alias refererer til.

Sådan får du hurtigt adgang til og vis original fra et alias i Mac OS

  1. Find og vælg aliaset i Mac OS, som du vil finde originalen for
  2. Gå til menuen "Fil" med det valgte alias, og vælg derefter "Vis original"
  3. Det oprindelige element bliver straks afsløret i filsystemet

Du kan også vælge et alias og derefter trykke på Command + R for hurtigt at springe det oprindelige element i Finder, eller du kan højreklikke og vælge "Vis original" fra kontekstmenuen, brug hvilken metode der er hurtigst for dig.

Hvis du vil teste dette ud med et alias, skal du blot lave en genvej og afprøve tastetrykket eller File "Show Original", det er øjeblikkeligt.

Dette er et godt trick for alle Mac-brugere, der opretter aliaser, men det er ekstra nyttigt for at vise dybt begravede genstande, måske for at få adgang til nogle af de forskellige applikationer på lavt niveau, der er gemt i systemkatalogerne eller andre steder på Mac.

I øvrigt har nogle Mac OS-apps en variation af dette trick også. For eksempel tilbyder appen Billeder til Mac en "Vis originalfil" -funktion, som gør det muligt hurtigt at springe til originaldokumenterne.

Kender du andre handy alias-tricks eller variationer af lignende funktioner? Lad os vide i kommentarerne!