Hvad er årsagerne til loddetudvædning?

Fugtning i en loddeforbindelse indikerer et problem med loddepuden eller komponentdelen. Lodde binder ikke med delen. De to bagvedliggende årsager til dette er korrosion og forurening, hvor efterfølgende overophedning forårsager den affugtede tilstand. Omhyggelig undersøgelse, forberedelse af tavlen og rengøring gør meget for at fjerne dette problem.

Fugtning

Selvom det er sjældent, kan fugte loddefuger forekomme under fremstillingen, men de er mere tilbøjelige til at resultere under reparation. En ledning på en komponentdel vil være i god mekanisk kontakt med dens underliggende pude, men selve loddet vil ikke være bundet til puden. Til sidst bliver forbindelsen intermitterende. En reparationstekniker finder ud af, at ledningerne blot "springer" ud af tavlen. Afvævede led har et uregelmæssigt udseende uden den ensartede konkave filet af et godt led. De kan virke klumpede efter udgasning.

Bestyrelsesundersøgelse

Se omhyggeligt over printkortet ved hjælp af forstørrelse. Undersøg hele tavlen, ikke kun reparationsområdet. Hold øje med ledende snavs, som lodde kugler eller afklippede ledninger fra tidligere reparationer. Undersøg reparationsstedet for korroderede eller plettede puder eller gennemgående huller. En fugtet pude kan reddes, hvis den rengøres til bare kobber.

Korrosion og lakering

Brug en blyant viskelæder til at rense pletter eller lys korrosion. En plettet kobberpude har en mørkebrun farve i stedet for lyst kobber. Lodde holder sig ikke til at plette. Når det er rent, skal du anvende flux og en blød lodde. Fjern det overskydende med loddetræ. Hvis nogen del af puden ikke accepterer loddet, skal du rengøre det forsigtigt igen med viskelæderet. Se på det under forstørrelse for konform belægning eller en eller anden loddet modstandsbelægning. De ligner klar plast og kan let fjernes med en hobbykniv.

Kemisk forurening

Håndter brædderne ved deres kanter, og hold fingrene langt væk fra reparationsområder. Kretskort er let forurenet under håndtering. En almindelig kilde er lige ved dine fingerspidser - dine fingerspidser. Huden har olie og salt på overfladen; ved at røre ved en ren kobberpude overfører du disse kemikalier til tavlen. Olie vil forstyrre dannelsen af ​​en binding, mens salt får kobber til at plette hurtigt.

Rengøring

Fjern salte og olier fra et printkort med vatpind og alkohol. Spor af konform belægning kan fjernes med acetone, men vær forsigtig, da acetone vil opløse noget plast. Loddemodstand, som normalt bruges til at dække kørsler, vil lejlighedsvis findes oven på en pude. Det kan skrabes væk med en hobbykniv.