6 tips til at tage bedre makrobilleder med iPhone-kameraet

IPhone bliver hurtigt det primære kamera for mange af os, og selv om det gør en fantastisk point-and-shoot til dine gennemsnitlige billeder, kan det også tage overraskende gode nærbilleder og makrobilleder. Med det i tankerne er her 5 tips til at få mest muligt ud af makrofotografering med iPhone.

1: Undgå direkte belysning

IPhone-kameraet har tendens til at have problemer med at fokusere på noget, der er ekstremt lyst og nærbillede, plus dit foto vil normalt vise sig overeksponeret. For de bedste nærbilleder og makro skud, sigte på indirekte belysning. Hvis det er en lys solskinsdag, og du ikke kan undgå den direkte belysning, så prøv at placere dig selv, så lyset er rettet mod skuddet snarere end bag det, eller prøv at bruge din egen skygge til at skabe indirekte lys. Nærbillederne nedenfor af en græshoppe er et godt eksempel på et makro skud taget med indirekte belysning:

Takket være Dawid Z. til græshoppeskottet ovenfor blev den taget med en iPhone 4

2: Brug eksponering og fokus låsning

Når du optager billeder af ting tæt på, kan de mindste bevægelser ændre kameraets fokus. Brug kameraets fokus og eksponeringslåsfunktion, når du får målet i fokus, så de små rystelser og kameraets vinkler vil ikke ødelægge fokuset. Alt du skal gøre er at trykke på og holde på skærmen, indtil den lille "AE / AF Lock" besked vises, så ved du, at den er aktiv, og fokuset er låst.

3: Undgå uklarhed og bevægelser ved at optage som en snigskytter

For at tage de bedste makrobilleder vil du blive så stille som muligt, og en af ​​de bedste måder at gøre dette på er at låne en teknik, der bruges af snigskytter og jægere: dyb vejrtrækning og skyde mellem åndedræt. Generelt vil du trække vejret langsomt og skyde billedet lige efter at du ånder vejret, hvor der er et øjeblik med særlig stabilitet til din krop og greb, mens du holder iPhone.

En anden måde at undgå close-up jitters? Sæt iPhone ned, når fokuset er låst, og klik derefter på billedet fra de hvide ørepropper. Brug af øretelefoner til at tage et billede bruges bedst med et lille stativ, men du kan som regel stabilere iPhone mod en sten eller noget andet også.

Dette er et tilsyneladende indlysende tip til næsten hele fotograferingen, men det er vigtigere end nogensinde med nærbilleder af makrobilleder, da den mindste bevægelse kan resultere i bevægelsessløring.

4: Brug HDR

Dette kan virke kontraintuitivt, men ved hjælp af den indbyggede HDR-tilstand på iPhone kan faktisk nogle gange tage bedre makrobilleder end ikke. HDR fungerer ved at tage flere billeder og kombinere dem gennem softwareforarbejdning for at udjævne højdepunkterne og lowlights i billeder, og når de bruges korrekt, kan det ofte skabe skarpere billeder, som du kan se i eksemplet nedenfor:

Bare vær sikker på at have "Keep Original" til venstre, så du kan bestemme hvilket billede der er bedst.

5: Prøv Teeny-Tiny Water Drop Trick

Placering af et ekstremt lille vanddråbe på iPhone-objektivet kan gøre det til en overraskende effektiv makroobjektiv. Billedet af dollaren nedenfor blev skudt med vandfaldsteknik:

Dette vil naturligvis ikke være for alle, da det indebærer at placere vand på iPhone, hvilket teoretisk kunne skade telefonen, hvis det ikke blev gjort korrekt. Gør det på egen risiko, eller brug bare en ekstern makroobjektiv fra tredjepart.

6: Forår til et eksternt makro objektiv

Hvis du ønsker at tage de absolut bedste makrobilleder mulig med en iPhone, skal du springe til en ekstern makroobjektiv. Sæt en Olloclip eller Photojojo-linse på en iPhone, og kvaliteten på makrobilleder skyder gennem taget og begynder at ligne et professionelt kamera fra $ 2000, så du kan tage latterlige nærbilleder med freakishly high detail. Bedst af alt, Olloclip er faktisk en 3-i-1-kameraobjektiv, der giver dig ikke kun den supermakroobjektiv, men også en fisheye og vidvinkelobjektiv. Hvis du er seriøs om iPhone-fotografering, er de værd at købe, de er små, lette, glider nemt på og uden for iPhone og tager dine billeder til et helt nyt niveau.

  • Olloclip 3-in-1: Fisheye-objektiv, makro-objektiv, vidvinkelobjektiv - $ 70 - iPhone 4 & 4S-version (iPhone 5 version kommer snart)

Billedet nedenfor er et nærbillede af det samme område af sand. Til venstre er så tæt som standard iPhone 4 skyder uden at miste fokus, og til højre er det samme område af sand taget med en Olloclip makro linse på samme iPhone 4. Forskellen er bemærkelsesværdig, med Olloclip tager nær- mikroskop niveau skud. Hvis du er seriøs om makrobilleder, kan du ikke slå Olloclip.

Vil du have mere iPhone kamera tricks? Måske er du i den anden ende af spektret og vil have nogle tips til at tage fantastiske panoramabilleder med iPhone? Måske lære at bruge låseskærm kameraet for hurtig adgang? Eller løse den irriterende langsom kameraudløser, der sker over tid? Vi har fået dig dækket. Som altid, hvis du har andre gode tips, tricks eller ideer til at tage bedre iPhone billeder, er du velkommen til at sende dem eller give os besked i kommentarerne.